Thunder Loop verdwijnt uit Slagharen

Nieuwe achtbaan voor 2017

In het Nederlandse Attractie- & Vakantiepark Slagharen zal na dit seizoen worden afscheid genomen van een iconische achtbaan, Thunder Loop. De achtbaan wordt op pensioen gezet en vervangen door een nieuwe achtbaan in 2017.

20160624 Slagharen LS180Na jaren speculeren kunnen de fans dus opnieuw beginnen met speculeren nu bekend is gemaakt dat de legendarisch Thunder Loop uit Attractie- & Vakantiepark Slagharen dit najaar wordt afgebroken. Het was de eerste achtbaan in Nederland met een looping. Het betrof hetzelfde achtbaanmodel als Looping Star, die eerder al in Bobbejaanland verdween ten voordele van Typhoon. Ook in Slagharen zal een nieuwe achtbaan zijn opwachting maken: deze nieuwe “thrill ride” wordt geopend in het voorjaar van 2017, is stiller, hoger en spectaculairder dan de huidige Thunder Loop achtbaan. 

“Eindelijk is het zover en kunnen wij vol trots vermelden dat wij een nieuwe en spectaculaire achtbaan gaan openen in het voorjaar van 2017”, vertelt een opgetogen directeur Wouter Dekkers. De totale oppervlakte is alvast ruimer, want ook het grasveld dat voor Thunder Loop ligt, zal gebruikt worden. 

Het besluit om dit najaar afscheid te nemen van de Thunder Loop is genomen op basis van de stijgende onderhoudskosten voor nu en de komende jaren. Daardoor is het bedrijfseconomisch aantrekkelijker geworden om te investeren in een nieuwe achtbaan.

De baan is ontworpen door Anton Schwarzkopf, als mobiele achtbaan voor Duitse kermissen. Na de introductie in Duitsland kon Nederland niet achterblijven. Het voormalige Ponypark Slagharen had in 1979 de primeur met deze bijzondere achtbaan welke door prof. mr. Pieter van Vollenhoven geopend werd. Miljoenen bezoekers van het attractiepark hebben een ritje gemaakt, waaronder ook bekende Nederlanders zoals Linda de Mol.

20160624 Slagharen LS 640 2

In lijn met andere recente investeringen zal ook deze attractie gethematiseerd worden naar het Wilde Westen in Amerika van rond 1850. Laat het speculeren maar alvast beginnen...

20160624 Slagharen LS 640 1