Hoe het allemaal begon in Slagharen

Voor de geschiedenis van het Attractie- & Vakantiepark Slagharen moeten we in feite ver terug de tijd in duiken, naar 1963 om precies te zijn. In die periode deed de auto zijn intrede, mensen gebruikten het vervoermiddel om ermee naar de grote stad te trekken om daar de inkopen te gaan doen. Dit was Henk Bemboom, een winkelier uit het Nederlandse dorpje Slagharen niet ontgaan. Hij begint te denken aan recreatiemogelijkheden en begint op een stuk landbouwgrond rond een oude boerderij met de bouw van een aantal vakantiehuisjes.
 

History_Slagharen

In die periode was dat concept helemaal nieuw, en vele mensen probeerden de man op andere gedachten te brengen, maar dat mocht niet baten. Henk zette door en bedacht het idee om aan elk huisje een echte Shetland pony en een wagentje aan te bieden. Dat was werkelijk uniek, want pony’s waren in die tijd nog een zeldzaamheid in de lage landen.
De officiële opening volgde al snel, namelijk tijdens het pinksterweekend van 1963. De belangstelling voor één van de 24 vakantiehuisjes met een pony was bijzonder groot en de huisjes werden dan ook vlot verhuurd. Er kwamen zelfs zoveel aanvragen binnen dat er in hetzelfde jaar al werd besloten om tot uitbreiding over te gaan. Er kwam al snel een speeltuin en een zwembad om zo de gasten een leuke vakantie aan te bieden. Omdat een zwembad in de jaren ’60 ook eerder uniek was, wilden mensen graag voor een dagje langskomen, en dit kon tegen een lage entreeprijs.

De speeltuin werd steeds groter, en meer spectaculaire attracties werden toegevoegd. In 1972 kreeg Henk Bemboom het idee om één entreeprijs met onbeperkt toegang voor alle attracties in te stellen. In de jaren zeventig werd het aantal vakantiehuisjes verder uitgebreid. In 1976 werd met Vakantiepark Collendoorn een tweede overnachtingsmogelijkheid geopend. Gasten van dit park, op 5 kilometer afstand van Slagharen, kregen ook een pony bij hun huisje en toegang tot het attractiepark. Met vakantieaanbiedingen als het Trio-Trip-arrangement gaf het Ponypark Slagharen de toon aan in flexibele vakantiepakketten.

De uitbreiding van het attractiepark werd voortgezet in de jaren 80. Grote attracties werden aangekocht en bezoekers konden kiezen uit twee zwembaden: een groot openluchtbad en een overdekt zwemparadijs. Het tropisch zwembad werd niet in de geijkte stijl met palmbomen uitgevoerd. Gekozen werd voor een nieuw concept; met bewegende ijsberen, sneeuwbergen en ijsschotsen werd een poolsfeer gecreëerd.

In 1990 besloot Henk Bemboom een stapje achteruit te zetten, om zo de jonge generatie Bemboom de kans te geven om het park verder succesvol uit te baten. Onder hun leiding werd besloten om het aanbod voor de bezoekers nog verder te verbreden, zoals met Kids Country, een overdekt speelparadijs voor de jeugd met diverse attracties. Ook kwamen er nieuwe attracties voor de thrillseekers. De diversiteit van het amusementsterrein kwam ook tot uiting in de verschillende shows en voorstellingen. Begin jaren negentig werden in Slagharen een Saloon en Westerntheater geopend. In het theater lag het stadje OK Corral City, waarin de tijden van het woeste Wilde Westen dagelijks herleefden.

In de Crazy Horse Saloon werden en worden regelmatig grote bedrijfs- en personeelsfeesten gehouden, gecombineerd met een bezoek aan het attractiepark. Het Wilde Westenthema is nog verder uitgebreid door de komst van de Wigwam Wereld. Dit is een overnachtingsmogelijkheid die zeker uniek genoemd kan worden, waarbij gasten overnachten in echte wigwamtenten voor zes personen, maar met het comfort van een vakantiehuisje. In de jaren negentig onderging het amusementspark een metamorfose. De infrastructuur van het gehele park werd opnieuw opgezet. De voordelen vertaalden zich niet alleen in een mooier uiterlijk. Het is ook merkbaar in nog kortere wachttijden bij de attracties.

Na de eeuwswisseling werd gekozen om de naam Ponypark Slagharen te veranderen Attractie- & Vakantiepark Slagharen. De oude naam dekte bij lange na de lading niet meer. De nieuwe naam betekende niet dat de gouden succesformule werd verlaten. Attractie- & Vakantiepark Slagharen wil niet de grootste, spectaculairste of modegevoeligste zijn. Slagharen kiest ervoor om het meest complete attractiepark te zijn voor iedereen, jong en oud. Daarom wordt altijd kritisch gekeken naar het attractieaanbod. Nieuwe publiekstrekkers moeten daarbij een toegevoegde waarde hebben.

In de 21e eeuw werd die visie al gerealiseerd door de komst van attracties als Wild West Adventure en Mine Train. Ook werd de winkelstraat in 2002 getransformeerd tot een winkelpromenade uit het wilde westen.

Attractie- & Vakantiepark Slagharen vierde zijn veertigste verjaardag met twee nieuwe attracties. Free Fall is een attractie die middels een vrije val van veertig meter hoogte de zwaartekracht tart. Sunny Beach is een zomers strand, compleet met strandbedden en een waterspeeltuin, voor een onvergetelijke vakantie.

Met meer dan 40 attracties, wervelende shows, live acts en zwembaden is Attractie- & Vakantiepark Slagharen het familiepark voor jong en oud. Beleef een avontuurlijke dag met je familie of vrienden in Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Vliegen, varen, rijden, glijden, zweven, duiken… alles kan! Vaar terug in de tijd van het Wilde Westen in Wild West Adventure. Houd je ogen open, want je weet nooit wie of wat er om de hoek op je wacht. Misschien wel een goudzoeker of een grote bruine beer.
 

logo slagharen
Bezoekadres

Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Zwarte Dijk 37
7776 PB Slagharen
NEDERLAND
Telefoon
+31 52 368 30 00

Classificatie

Pretpark - Vakantieresort - Waterpark

Inkomtarieven

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner