Waterpark Legoland Californië opent deuren

LEGOLAND ® Water Park een feit

LEGOLAND ® Water Park opende onlangs haar deuren in Californië, meteen het eerste waterthemapark voor Legoland. De voorbereidingen begonnen anderhalf jaar geleden al, en toverden een 5,5 hectare gebied om in een prachtig waterpark.

Na diverse enquêtes kwam uit de bus dat de bezoekers in Californië de komst van een waterpark absoluut toejuichten. Een investering van 12 miljoen dollar volgde, meteen de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Legoland Californië en anno 2010 is LEGOLAND ® Water Park een feit. Het waterpark bouwt verder op het fundament van Legoland Californië met interactiviteit, verbeelding en plezier. De doelgroep is ook hier gezinnen met kinderen vanaf 2 tot 12 jaar.

De belangrijkste attracties van LEGOLAND ® Water Park zijn Orange Rush, een familie-avontuur, waarin maximaal vier mensen een spannende afvaart in een buis beleven, met allerlei bochten. Verder is er de 40 meter lange Twin Chasers, Splash Out, een open slide met op het einde een splash out in het water, Soaker Joker, een leuk interactief platform in het zwembad, waarbij waterkannonnen zijn, en nog veel ander waterplezier. Er is ook een lazy River, Build-A-Raft River, een traject van bijna 300 meter lang, maar waarbij allerlei LEGO-modellen je kunnen nat maken. In DUPLO ® Splash Safari kunnen kleuters zich dan weer uitleven, met allerlei wezens, kleinere slides,… en er is zelfs een mini-lazy River voor hen, namelijk Kid Creek.

Peter Ronchetti, General Manager LEGOLAND ® California glimlachte toen de poorten van 's werelds eerste Lego-waterpretpark opende. "Na maanden van ontwerpen en plannen en bouwen, is het spannend om te zien dat kinderen eindelijk genieten van LEGOLAND ® Water Park," zei hij.

2010-06-Legoland-Calif-nieuws
Foto: Legoland Californië