Splashtown voor Darien Lake

Darien Lake maakt indrukwekkende uitbreiding

Het Amerikaanse pretpark Darien Lake hoopt een grote sprong voorwaarts te maken met hun grootste uitbreiding in meer dan 10 jaar. In totaal werd een budget van 7 miljoen dollar gebruikt om de huidige oppervlakte aan waterattracties te verdubbelen. Hierdoor splitst het park zich op in het pretparkgedeelte en in een waterparkgedeelte, dat de naam Splashtown meekrijgt.
De directeur van het park, Christopher Thorpe, licht verder toe: “Het is al van de jaren ’90 geleden dat het park investeerde in de waterattracties, toen attracties zoals Cuda Falls en Big Kahuna werden toegevoegd. Dit jaar wilden we het geheel spetterend aanpakken, waarbij het waterpark een wereld en park op zichzelf werd.”

Splashtown te Darien Lake zal dus een aparte hoofdingang krijgen, met een aparte ticketting, al bestaat er uiteraard de mogelijkheid om een combo-ticket aan te schaffen. Een individueel Darien Lake pretparkticket bestaat echter niet. De toegang tot Splashtown zal 29,99 Dollar kosten, een comboticket Darien Lake-Splashtown 39,99 Dollar.
De voornaamste vernieuwingen zijn een nieuw 44.500-liter golfslagbad, Lazy Days Lagoon. In navolging is er een “Lazy River”, 16 meter breed, 1000 meter lang, met als naam Flotation Station. Het centrum van het waterpark wordt Swirl City, een complex met verschillende glijbanen zoals Mister Twister, Cannon Ball Run en Turbo Twins. Trechters, doorschijnende buizen en een open-air bowl, het is hier allemaal te vinden. Ook zijn er diverse nieuwe eetstandjes, een nieuw badhuis, verschillende lounge ruimtes, een zonnedek en nog veel meer.

Splashtown-Darien-lake_Plan