Bellewaerde Aquapark voor 2019

Unieke ervaring

Ondanks een moeizame winter zijn de werken in Bellewaerde volop aan de gang voor de bouw van een nieuw waterpretpark. Bellewaerde Aquapark heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden.

20180315 BellewaerdeAquapark180Aan de hand van een maquette stelden Bellewaerde en LD Architecten de inhoud van  Bellewaerde Aquapark voor. Hierop is te zien dat er verschillende waterspeeltuigen zullen geplaatst worden in een oase van groen, waarbij een tiental bomen en ander groen worden aangeplant. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op twee interactieve expeditieboten of in de speelzone met een grote kantelende emmer en tal van verrassingen. Ook de allerkleinsten beleven plezier in een peuterbad en speelzone op hun maat. Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs ondermeer een grot, een klimmuur en tal van watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien. 

Bezoekers kunnen tevens iets eten of drinken in het restaurant bij Bellewaerde Aquapark, alsook plaatsnemen op het terras naast het zwembad of op het zonneterras buiten. Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename temperatuur van 34°C in het waterpark.

Bellewaerde Aquapark draagt ook zijn steentje bij aan het milieu. Er wordt met een speciaal waterrecuperatiesysteem gewerkt om het waterverbruik sterk te beperken, hierdoor wordt er weinig afvalwater geloosd. Dit weinige afvalwater wordt gezuiverd via de algemene waterzuiveringsinstallatie op de site van Bellewaerde.

Voor de bouw wordt beroep gedaan op veel lokale bedrijven zoals LD Architecten uit Kortrijk en hoofdaannemer Monument-Vandekerckhove uit Ingelmunster. 

20180315 BellewaerdeAquapark Map1200900

Diverse leveranciers zijn druk in de weer om unieke en op maat gemaakte waterglijbanen voor te stellen. Voorlopig kan er enkel meegegeven worden dat Bellewaerde Aquapark het comfort en de veiligheid van de bezoeker voorop stelt en kiest voor een uniek transportsysteem waarbij de banden automatisch naar boven worden gebracht. De exacte samenstelling van de glijbanen wordt nog even aan de verbeelding over gelaten en wordt pas later vrijgegeven.

De komst van Bellewaerde Aquapark betekent meteen de grootste investering ooit voor Bellewaerde. Voor het volledige project is er 17 miljoen euro voorzien.
De werkzaamheden zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen.  De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.