Duinrell opent Playa

Overdekt Kids waterpark

Een groot aantal kinderen en andere genodigden namen het nieuwe overdekte kids waterpark ‘Playa’ in Tikibad Duinrell in. Het bijna 1.000 m² grote kindergedeelte in Tikibad bevat veel glijplezier...

20170706 Duinrell Playa180In aanwezigheid van verschillende genodigden, loste de directie van Duinrell samen met Charlie Aptroot, de waarnemend burgemeester van Wassenaar, het spreekwoordelijke ‘startschot’ en nam een grote groep kinderen het nieuwe overdekte kids waterpark ‘Playa’ in gebruik. 

Kids waterpark Playa is een nieuw onderdeel in het met een Diamond ThemePark Awards beloonde Tikibad in Duinrell.
Kinderen kunnen veel glijplezier beleven in het bijna 1.000 m² waterparadijs. Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er vier bijzondere glijbanen, waaronder Blue Stripe, Hurri'Cone en Rapid Run. Er is ook een groot waterklimtoestel met een 'tipping bucket' (kantelende waterton).
Voor de kleintjes tot 4 jaar is er in Playa een verwarmd speelbad, waarin zij zich met hun ouders kunnen vermaken.

H.R.J. Graaf Van Zuylen van Nijevelt, grondlegger van het waterpark, opende in 1984 het Tikibad. In de loop der jaren zijn er verschillende glijbanen en waterattracties toegevoegd met dit jaar reeds de driedubbele Cone glijbaan Triton en nu dus ook het kids waterpark Playa.

20170706 Duinrell Playa640

Door de uitbreiding heeft Tikibad nu 1,3 kilometer aan glijbanen. Jaarlijks bezoeken 700.000 mensen dit vijfde grootste waterpark van Europa. Duinrell bevindt zich nabij Den Haag, op ongeveer anderhalf uurtje rijden vanuit Antwerpen.