Indoor Waterpark in Bellewaerde

Bellewaerde Aquapark

Geen Bellewaeter maar Bellewaerde Aquapark, het Ieperse pretpark-dierentuin heeft van moederbedrijf Compagnie des Alpes groen licht gekregen voor de bouw van een gloednieuw indoorwaterpark, een investering van 17 miljoen Euro. De opening is voorzien in het voorjaar van 2019.

20170519 Bellewaerde240Bellewaerde is het derde pretpark in België, na Walibi (Aqualibi) en Plopsaland De Panne (Plopsaqua) dat beslist om een waterpretpark toe te voegen om op die manier ook extra bezoekers te lokken. De werkzaamheden voor deze nieuwe attractie zullen anderhalf jaar in beslag nemen. De volledige site zal een oppervlakte van zo’n 3000 m² in beslag nemen. Bellewaerde offert voor deze toevoeging een deel van de parking aan de Meenseweg op.

De doelgroep voor het waterpark zal het ganse gezin worden met enerzijds waterglijbanen en waterspeeltuigen, maar aan de andere kant ook een speelzone voor de allerkleinsten en een peuterbad op maat. Ouders zullen dan weer kunnen relaxen in de vele strandstoelen en de welnesszone. Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs ondermeer een grot en tal van watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

De komst van Bellewaerde Aquapark betekent meteen de grootste investering ooit voor Bellewaerde. Voor het volledige project is er 17 miljoen euro voorzien.
Stefaan Lemey, algemeen directeur van Bellewaerde, licht de beslissing alvast toe: "Meerdere marktstudies toonden het potentieel van de combinatie van Bellewaerde met een indoorwaterpark, het ganse Bellewaerdeteam is dan ook trots dat we dit belangrijke project kunnen realiseren. Dit bevestigt tevens dat onze aandeelhouder Compagnie des Alpes gelooft in onze site en onze strategie. Het aquapark zal een algehele positieve impact hebben op Bellewaerde alsook op de werkgelegenheid daar er minimum 10 extra mensen zullen aangeworven worden."

20170519 Bellewaerde640