Tikibad in Duinrell breidt uit

Triton geopend voor publiek

Op 1 mei werd de drievoudige Cone glijbaan Triton geopend in het Tikibad van Duinrell Wassenaar. Medio 2017 verwacht Duinrell de indoorwaterspeeltuin Playa te openen. Vijf prijswinnaars onthulden de naam van deze glijbaan...

20170503 Duinrell Triton180Tikibad in Duinrell werd door de Diamond ThemePark Awards uitgeroepen tot 'Beste Waterpretpark van de Benelux'. Organisatoren Patrick en Vincent overhandigden tijdens de openingsceremonie van Triton deze prijs aan de directieleden en broers, Philip en Roderick van Zuylen van Nijevelt. 

Maar uiteraard stond alles in het teken van de uitbreiding van Tikibad in Duinrell, waarbij Triton, een drievoudige Cone glijbaan werd geopend voor de media. Vijf prijswinnaars van een wedstrijd op de social media kanalen van Duinrell mochten als eersten de glijbaan uittesten, onder leiding van Ed, de presentator van het YouTube-kanaal. Samen onthulden zij de naam van de nieuwe glijbaan. Aansluitend beproefden 100 testers en vloggers de baan.

In de nieuwe spannende Triton glijd je van een hoogte van 20 meter op een tweepersoonsband 163 meter naar beneden via drie cones. In deze megatrechters glijd je tegen de wand omhoog en daarna weer terug naar beneden. Voor de glijpartij eindigt volgen er na de eerste slinger nog twee trechters.

Hugo Graaf Van Zuylen van Nijevelt, de grondlegger van het Tikibad, dat in 1984 haar deuren opende en in 2016 met 700.000 bezoekers uitgroeide tot het vijfde Waterpark van Europa, bekeek het schouwspel met plezier.

 20170503 Duinrell Triton640

Duinrell bouwt verder aan de indoorwaterspeeltuin Playa, waarvan de officiële opening naar verwachting medio 2017 plaatsvindt.