Thunder Rapids voor Six Flags Fiesta Texas

Eerste rocket blast water coaster in de VS

Six Flags Fiesta Texas bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een nieuwe attractie voor 2017, de eerste rocket blast water coaster in Amerika: Thunder Rapids. Ook wordt het Mardi Grass festival vernieuwd...

20160920 SFFT ThunderRapids180Het Six Flags park dat zich in het zuidelijk gedeelte van Texas bevindt, krijgt een waterattractie, met de kracht van een storm, aldus het park zelf. Het betreft hier een water coaster voor White Water Bay, het waterparkgedeelte van Six Flags Fiesta Texas, waar de toegang inbegrepen is in het park (dus geen extra kosten om binnen te mogen).

Deze nieuwe attractie bevat enkele innovatieve elementen, waaronder de raft zelf die op maat gemaakt werd voor het park. Maar ook het water jet voortstuwingsmechanisme bevat heel nieuwe technologie waardoor de uphill snelheid best hoog ligt en de drops nog meer adembenemend zullen zijn…

Het traject van Thunder Rapids klinkt alvast best uitdagend.
Zo zijn er vijf van die opwaartse hellingen waar de waterjet de zwaartekracht van de bootsjes zal doen uittesten. Er zijn ook vier grote zogenaamde flying saucer spiraalbochten. Heel spectaculair wordt de overdekte dive turn, een bocht die sterk naar beneden zal duiken.
Thunder Rapids zal een vernieuwend laadsysteem toepassen in het station, waardoor gasten gemakkelijker en sneller in en uit kunnen stappen.

20160920 SFFT ThunderRapids640

Ook vermeldenswaard is dat het Texaanse park in 2017 uitpakt met een helemaal vernieuwd en kleurrijk Mardi Gras Festival, waaronder 8 immense paradewagens, ontworpen door het gerenommeerde Kern Studios, bekend om het bouwen van New Orleans items... De parade zal van 24 maart tot en met 30 april tweemaal per dag kunnen bewonderen.