Nieuwe waterattracties en uitbreiding hotel

Het Amerikaanse pretpark Cedar Point is vooral bekend om haar ruime achtbanenaanbod, maar het park heeft met Soak City ook een waterpretpark. Dit deel krijgt een nieuwe makeover voor komend seizoen, en daarbij hoort ook een nieuwe naam: Cedar Point Shores Water Park.

20160820 CedarP180Het Cedar Point Shores Water Park dat apart toegankelijk is, krijgt een volledig nieuwe ingang, met volledig nieuwe kleedkamers en een zicht op Lake Erie. Drie nieuwe waterattracties zijn alvast aangekondigd. Paradepaardje wordt Point Plummet, waar bezoekers 6 verdiepingen hoog moeten, om dan met vier op een rij in een cabine te stappen, waar de vloer wegklapt onder hun voeten, waardoor ze in vrije val naar beneden duiken in de buis, die verschillende bochten en loops bevat.
Bij deze nieuwe Point Plummet bevinden zich ook Starboard Surge en Portside Plunge; dit zijn waterslides waar 1 of 2 bezoekers doorheen een gesloten buizentunnel naar beneden glijden.
Het waterpark krijgt ook een nieuw gebied Lakeslide Landing, waar men 12 kindvriendelijke glijbanen rond een ondiep zwembad aantreft.
De bestaande attracties krijgen ook allemaal een opknapbeurt en een nieuwe naam.
Ook het aanbod voor het eten werd herbekeken. Nieuw is het restaurant Crystal Rock Café met een ambitious menu, waaronder vers gebakken brood.

Het Cedar Point Hotel Breakers krijgt een nieuwe naam: Cedar Point Express Hotel. De overnachtingsmogelijkheden worden uitgebreid met verschillende nieuwe kamers. Hotel Breakers werd in 2015 helemaal gerestaureerd. Er komt een extra toren bij, van 6 verdiepingen, met 158 gastenkamers, waarvan een groot deel ingericht wordt als familie suites. Het hotel krijgt ook een nieuw buitenzwembad.
Het project zal pas voltooid zijn tegen de zomer van 2018.

20160820 CedarP640