Saunaland in Océade

Make-over Wellnessruimte

Océade, het bekende wildwaterpark in Brussel, behoort meer dan ooit tot de top van de waterpretparken in ons land. Het park onderging een volledige renovatie van zijn ontspanningsruimte voor een budget van ongeveer 400.000 euro.

20160622 Oceade Saunaland180Zowel op het gebied van comfort, mogelijkheden, hygiëne en kwaliteit in het algemeen, wordt Océade de facto de nummer 1 van de Brusselse ontspanningssector.
"Wij hebben altijd de perfectie nagestreefd, wat zich vertaalde in een steeds groeiend succes.", verteltt Thierry Meeùs, de gedelegeerd bestuurder van Océade. "Dat is dan ook de reden waarom er dit jaar opnieuw geïnvesteerd werd in het waterpretpark: met een budget van ongeveer 400.000 euro, onderging ons wellnessgedeelte een volledige renovatie. Van de decors over de installaties en de aankleding, alles werd van A tot Z herdacht om onze bezoekers een nieuwe en verrijkende ervaring te bieden."

Saunaland is voorbehouden aan volwassenen, zodat zij zich in alle stilte en rust kunnen herbronnen. Er zijn 3 sauna’s die elk op een andere temperatuur werden ingesteld: 60°, 70° en 90°. Daarnaast is er een jacuzzi en een hammam die 3 keer groter is dan voorheen. Badkleding is er overal verplicht. Saunaland strekt zich uit over 300 m2 en meer dan 200 m2 buitenruimte. De werken werden gerealiseerd door Alpha Wellness, één van de meest toonaangevende bedrijven wereldwijd, die ook een sauna met zoutsteen voorzag. Zo’n zoutsteensauna staat bekend voor zijn heilzame werking voor astma- en allergielijders.

Het decor oogt exotisch. "Het is net zoals toen de Spanjaarden de Mayasteden innamen", lacht Thierry Meeùs. Océade is niet alleen het meest ‘complete’ waterpretpark in de hoofdstad, het biedt haar klanten ook de beste prijs/kwaliteitsverhouding op het gebied van ‘sfeer’ en ‘wellness’. De toegangsprijs bedraagt 18,50€ voor 4 uur waarmee je gebruik kan maken van alle faciliteiten. Met een tienbeurtenkaart, komt de prijs per bezoek zelfs op 12€.
"We zijn ervan overtuigd dat deze grondige make-over een nieuw publiek van volwassenen, senioren en expats zal aantrekken," vult Meeùs aan.

20160622 Oceade Saunaland640

Vorig jaar verwelkomde Océade 250.000 bezoekers waarvan 50.000 buitenlandse toeristen.
"Dat is een pak meer dan veel Brusselse musea," aldus Thierry Meeùs. "Na de moeilijke periode voor de toeristische sector in de hoofdstad in maart en april, haalt Océade opnieuw een bezoekersaantal dat vergelijkbaar is met de voorgaande jaren. Vorig jaar bezochten maar liefst 100.000 Brusselaars Océade, wat het grote belang van het waterpretpark voor onze hoofdstad aantoont. Met het voltallige personeel zijn wij dan ook vastbesloten om onze bezoekers nog het hele jaar door dezelfde optimale service te blijven bieden."