Ocean Park krijgt waterpretpark

Opnieuw een waterpark in Hong Kong

Hong Kong krijgt er in 2018 een heel nieuwe attractie bij: namelijk een indrukwekkend ogend nieuw waterpretpark in Ocean Park.

20151105 HongKongWaterpark180Het is ondertussen reeds 2 decennia geleden dat Hong Kong nog een waterpark had, maar in juli 2018 opent Ocean Park een waterpretpark, dat er op de concept arts al bijzonder attractief uitziet.

Volgens de directievoorzitter van Ocean Park, Leo Kung Lin-cheng, moet het nieuwe park 1,5 miljoen bezoekers per jaar moeten aantrekken. Het bevat dan ook allerlei spectaculaire waterglijbanen, een indoor en outdoor gedeelte met talrijke verschillende soorten zwembaden, maar men zal ook bijzondere dierenverblijven huisvesten, zoals de weeschildpad die hier een thuis zal krijgen.

Kung vreest alvast niet de concurrentie van het nieuwe Shanghai Disneyland dat volgend jaar reeds zal openen. Maar tegelijk zegt hij wel dat Hong Kong meer moet doen om toeristen aan te trekken.

Het waterpark was oorspronkelijk voorzien in 2017 volgens het masterplan van Ocean Park, maar aanpassingen aan het ontwerp eerder dit jaar resulteerde in enkele maanden vertraging.

20151105 HongKongWaterpark640