Recordpoging waterglijbaan glijden

Dries Roelvink geeft startsein om 11u30

Nog eenmaal trekt Dries Roelvink zijn iconische gele Speedo aan, ditmaal voor het goede doel! Vandaag, 26 juni, glijdt Dries Roelvink om exact 11u30 van een van de 11 glijbanen in Aquaventura Slidepark, het outdoor slidepark van Avonturenpark Hellendoorn, waarmee hij het startsein geeft voor de recordpoging.

20150625 Hellend180Daarna is het aan honderden basis- en middelbare schoolleerlingen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel Stichting Helder Water en in een uur tijd een record aantal meters te glijden.

Dries Roelvink kijkt er naar uit: “Ik vind het geweldig om mijn gele speedo weer uit de kast te kunnen trekken en zeker voor een prachtig doel als Stichting Helder Water. Ik hoop samen met de kinderen hier in Nederland een mooi bedrag in te zamelen en kinderen in Zuid-Afrika betere toegang tot schoon water te kunnen bieden.”

Onder toeziend oog van de notarissen, Burgemeester van Hellendoorn Anneke Raven en wethouder Anja van den Dolder, glijden de kinderen van in totaal 7 verschillende glijbanen, die ook nog eens voor het goede doel worden gesponsord door bedrijven als TV-zender Cartoon Network, speelgoeduitgever Mattel (Thomas de Stoomlocomotief), gamesuitgever Warner Bros. Interactive Entertainment (LEGO Jurassic World) en speelgoeduitgever BOTI (K’NEX). Al het geld dat met de recordpoging wordt ingezameld gaat rechtstreeks naar Tjommie Foundation Water, een waterproject in Zuid-Afrika dat door Stichting Helder Water wordt gesteund.

20150625 Hellend640