Nieuwe hogesnelheidsglijbaan in Aqualibi

Flash opent dit weekend al

Aqualibi heeft een aangename verrassing in petto voor haar bezoekers: het subtropisch waterpark maakte gebruik van een korte sluiting voor winteronderhoud om een nieuwe “high speed - free fall” glijbaan te installeren. De werken worden deze week afgerond en de (her)opening van Aqualibi en de nieuwe glijbaan "FLASH" is gepland op zaterdag 24 januari.

20150120 AqualibiFlash180Het park omschrijft de glijbaan als zijnde een vrije val voor de durvers, maar hier plaatsen we toch een kleine kanttekening bij. De baan heeft een steilheidsgraad van 45°. Dit is best steil, maar is natuurlijk niet meteen synoniem voor freefall (90°) zoals de freaks het kennen. Neemt niet weg dat dit een spannende toevoeging is, een heus spektakel voor iedereen. Flash vertrekt van een platform met hoogte van 7,5 meter. Een duik naar beneden levert een snelheid van 50 km/u op. 

De nieuwe glijbaan ziet er best blits uit: volledig wit met doorschijnende blauwe cirkels. Op het steilste punt wordt de glijbaan ineens volledig doorzichtig. Naast de B-Bob, de X-treme, de Zap, de Jet, de Rapido en de Surf, wordt Flash de 7de sensatievolle glijbaan van Aqualibi. Je moet 1m20 groot zijn om de attractie te betreden. Het debier bedraagt 90m³ water per uur. De gemiddelde capaciteit is berekend op 240 bezoekers per uur.

Jean-Christophe Parent, directeur generaal van Aqualibi & Walibi, is alvast tevreden: "Aqualibi, dat in 2011 volledig werd herbouwd, bereidt zich voor om een buitengewone glijbaan te verwelkomen in haar portefeuille. Verrassen, durven en onvergetelijke momenten creëeren is het voornaamste doel van Aqualibi. We zijn dan ook ontzettend blij om dergelijke nieuwe belevingen te mogen aanbieden aan onze bezoekers."

20150120 AqualibiFlash420

Deze glijbaan is een constructie van het Nederlandse bedrijf Van Egdom. Het behoort tot het type 5 qua snelheid en is nog zeldzaam. Er bestaan slechts 25 van deze modellen wereldwijd, waarvan enkel 10 doorzichtig zijn. De dichtsbijzijnde soortgelijke attractie bevindt zich in Apeldoorn, Nederland.

Aqualibi is open iedere woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag en 7 dagen op 7 tijdens de schoolvakanties.