Investeringen Océade
- Details
- Categorie: Waterparken
- Laatst bijgewerkt: dinsdag 04 februari 2014 11:19
Océade investeert fors in morgen… en de toekomst
Op 15 februari opent Océade opnieuw de deuren. Nog meer dan voorheen maakte het waterpretpark van de jaarlijkse winterstop gebruik om heel wat grote investeringen door te voeren.
"De strategie van een pretpark moet je op de lange termijn bekijken,” aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Océade. “Dit vereist zware investeringen die zich niet in enkele maanden laten terugverdienen. Deze winter gooiden wij er nog eens 450.000 euro extra tegenaan voor de complete renovatie van de gethematiseerde kleedkamers. In totaal hebben wij over de laatste 5 tot 6 jaar meer dan 3 miljoen euro geïnvesteerd in Océade. Waarschijnlijk is dit een record voor de toeristische sector in Brussel!".
Deze wil om een optimaal comfort te bieden aan de meer dan 240.000 jaarlijkse bezoekers komt tegemoet aan de wensen die de Stad Brussel ons meedeelde om de integratie van Océade in het ambitieuze Neo-project mogelijk te maken.
Vier essentiële pijlers
"Wij hebben aandachtig geluisterd naar de Stad Brussel wat betreft haar ambities voor de Heizel-vlakte,” aldus Thierry Meeùs. “Ook wij zij ervan overtuigd dat men zich – om dit project een maximale kans tot slagen te geven – op vier pijlers moet toeleggen: ambitie, architectuur, levenskwaliteit en het economische succes. Wij hebben in die zin dan ook een strategie bepaald – omgedoopt tot Océade 2020 -, die onder andere rekening houdt met de wensen van de Brusselaars." Om deze wensen te achterhalen liet Océade een enquête uitvoeren. Uit de resultaten blijkt de populariteit van het waterpretpark en de verschilllende troeven ervan voor de inwoners van Brussel. Een absolute meerderheid wil dat het park blijft voortbestaan en de populariteit is ook heel groot bij expats.
Populairder dan alle musea in Brussel!
"Océade is de 3de belangrijkste bezienswaardigheid van Brussel,” benadrukt Thierry Meeùs. “Net na het Atomium en Mini-Europa en nog vóór bijvoorbeeld het Magritte Museum. We streven ernaar om van Océade een Europees paradepaardje te maken door de meest spectaculaire glijbanen aan te bieden en door de ontspanningszones te herorganiseren in functie van ieders wensen. Daarbij werden ook verbeteringen aangebracht op het vlak van kwaliteit en hygiëne. Wat betreft het architecturale aspect zullen wij ons aanpassen aan de gekozen stijl van het Neo-project met een herbeplanting van de groenzones, het dak en de omgeving van de glijbanen".
Door het nijpende tekort aan zwembaden in Brussel, blijkt eens te meer het belang van Océade. Vele scholen maken gebruik van het waterpretpark voor de zwemlessen. Het park heeft voor hen twee belangrijke voordelen: een aantrekkelijke omgeving en de mogelijkheid om de kinderen te leren zwemmen in een golfslagbad.
"De heropbouw van Océade op een andere plaats zou ongeveer 17 miljoen euro kosten,” zegt Thierry Meeùs. “Vandaag zijn we bereid om nog eens 4 tot 5 miljoen euro te investeren om het plan ‘Océade 2020’ te concretiseren en om de integratie van Océade in het Neo-project te doen slagen. Dit heeft een belangrijk voordeel voor deze laatste: Océade is al een succes".