Bandit Bomber in Yas Waterworld

Waterpark in Abu Dhabi koopt interactieve, hangende achtbaan

Yas Waterworld Abu Dhabi zal het allereerste waterpark zijn die een interactive suspended family roller coaster van Vekoma mag begroeten.
    

2012-08-Vekoma-YasWaterworldMap

2012-08-Vekoma-YasWaterworld180    
Het Nederlandse bedrijf Vekoma Rides Manufacturing, één van de allergrootste achtbanenbedrijven ter wereld (en bekend van onder meer Boomerang, Loup Garou, Evolution, Python, The Speed of Sound,…), heeft een eerste zogenaamde “Splash Party” verkocht. Dit is een interactive suspended family roller coaster. De klant is het indrukwekkend ogende Yas Waterworld in Abu Dhabi. Deze leuke en interactieve achtbaan werd speciaal op maat ontworpen voor Yas Waterworld en krijgt de naam “Bandit Bomber” mee.

De “Bandit Bomber” is een hangende achtbaan, die zo’n 516 meter lang is, met een capaciteit van 700 bezoekers per uur. Na de lift van 23 meter hoogte volgen verschillende afdalingen rond en over diverse splash zones. De trein haalt een top van 50 km/u. Bezoekers nemen plaats in de nieuwste Vekoma-zitje. De attractie is interactief: elk zitje heeft een lasergun en bezoekers kunnen waterbommen laten droppen op bepaalde punten van het traject.
    

2012-08-Vekoma-YasWaterworld420