Cobra Kingdom Waterpark opent King Cobra

2011-07-CobraKingdom

Het was lang uitkijken sinds de Aziatische IAAPA-beurs in 2010 waar Polin Waterparks and Pool Systems een nieuw type waterattractie voorstelden, namelijk King Cobra.

 

Spectaculaire waterattractie geopend in Turkije

King Cobra is niet alleen een spectaculaire en intense attractie-ervaring, het geheel oogt ook nog eens indrukwekkend. Zo is het geheel als een lange reuzenslang opgebouwd met twee dubbele race-pijpen, die doorheen het bochtige lijf van de slang gaan, om uiteindelijk een apotheose te beleven aan de kop van de slang waar de attractie op een keerpunt staat en de bootjes van bovenuit terug vallen naar beneden. De grootste drop in het ontwerp van deze attractie bedraagt 8 meter en de bootjes halen een topsnelheid van zo’n 51 km/u.

2011-07-CobraKingdom-newsVDe projectingenieur van Polin, Ugur Degirmenci is alvast bijzonder entoesiast: “Er komt gewoon geen einde aan deze attractie. De dubbele buisconstructie biedt een bijzonder leuk duellerend effect dat eindigt in de mond van de slang. Voor de kijklustigen lijkt het haast wel of de slang hen opeet… Krachtige G-krachten nemen de zwaartekracht over in de buis om de bootjes terug naar beneden te trekken, wat resulteert in een oscillerend effect van de bootjes, die als een soort schommelboot op en neer gaan, tot ze beneden tot stilstand komen. Naast de unieke ritervaring, is vooral het visuele aspect van deze attractie indrukwekkend. We hopen dan ook met de vele troeven die dit type waterattractie heeft, dat ons product een groot succes wordt wereldwijd.”

De eerste bezoekers hebben alvast de attractie kunnen uitproberen en hun feedback gaat van waanzinnig tot fantastisch. De bezoekers beamen de unieke ervaring, en vooral de adrenaline die de plots versnelling met zich meebrengt.

De première van deze attractie ging naar het nieuwe Turkse waterpark, Cobra Kingdom, in handen van MAXX Royal Golf & Waterpark Resort. Het is gelegen in Belek, Antalya aan de Midellandse Zee. Het resort ligt op zo’n 45 km van de stad Antalya, en op zo’n 35 km van de luchthaven.
Het ganse waterpark werd ontworpen en gebouwd door het bedrijf Polin, waarbij een mix van diverse waterattracties werd voorzien, met oog voor ieder lid van het gezin. Naast King Cobra zijn er nog vele andere waterglijbanen, zoals Space Hole, Black Hole, Kamikaze, Rafting Slide, 2 Twisters, Flying Boats, Freefall, Giant Body Slide en Turbolance. Voor de kinderen is er ook een ruim aanbod met Octopus Slide, Mini Pirate Slide, 2 Cobra Slides, 2 Rabbit Slides , Giraffe Shower, 4 Paddenstoelen, 3 dolfijnenfonteinen en een grote waterspeeltuin met een kikkerbaan en een grote watertoren, die geregeld over de bezoekers splasht.

De waterbanen zelf zijn zogenaamde RTM producties, Resin Transfer Molding, een redelijk recente techniek die gebruikt wordt in de productie van waterattracties. Naar verluid zou het kwalitatief de beste methode zijn, waardoor de attracties ondanks hun intensiteit toch heel comfortabel aanvoelen.
King Cobra werd dus ook op die manier gebouwd. Deze slide maakte zijn debuut in Turkije, en een tweede opening kan men binnenkort verwachten in het Russische Djubga Waterpark. In totaal heeft Polin al 5 contracten beet voor deze spectaculair ogende attractie.

2011-07-CobraKingdom-newsH