Nieuw subtropisch zwembad in De Panne

2011-06-Plopsaland-subtropischzwembad

Plopsaland De Panne en de gemeente De Panne hebben een intentieverklaring ondertekend voor de bouw van een nieuw subtropisch zwembad bij Plopsaland. Voor de gemeente De Panne is deze samenwerking de beste optie in de zoektocht naar alternatieven voor het verouderde gemeentelijk zwembad.

Plopsaland De Panne en de gemeente De Panne slaan handen in elkaar

Plopsaland De Panne en de gemeente De Panne hebben een intentieverklaring ondertekend voor de bouw van een nieuw subtropisch zwembad bij Plopsaland. Voor de gemeente De Panne is deze samenwerking de beste optie in de zoektocht naar alternatieven voor het verouderde gemeentelijk zwembad. Plopsaland beschouwt deze extra investering dan weer als een mooie bijkomende troef om van het park een all-weather bestemming te maken. Aan de bouw van dit subtropisch zwembad hangt een prijskaartje van 16 miljoen euro.

Nieuwe plannen sportcomplex Oosthoek

"De zoektocht naar een geschikte locatie voor een nieuw en vlot bereikbaar zwembad, is reeds een tijdje aan de gang", aldus burgemeester Robert Butsraen. 
"Het sportcomplex op de Oosthoek, met ons zwembad en onze sportzaal, dateert al van het begin van de jaren '70 en is aan vervanging toe", vult Ann Woestijn, schepen van sport, aan.

Binnen de nieuwe plannen voor de Oosthoek, die voorzien in een grotere sportzaal en meer sportvelden, is er geen plaats meer voor een zwembad. Daarop werden er verschillende pistes onderzocht voor een nieuw zwembad, waaronder een mogelijke samenwerking met Plopsaland dat als meest interessante optie uit de bus kwam.


All weather-bestemming

Plopsaland De Panne werkt reeds volop aan een masterplan om van het themapark een all weather-bestemming te maken. De eerste fase, de bouw van de nieuwe overdekte zone Mayaland aan het inkomplein, wordt binnen een maand afgerond. In een tweede fase wordt de opening van een ruim klassehotel en een nieuwe theaterzaal voorzien.

"Door de samenwerking met de gemeente De Panne kunnen we de tweede fase uitbreiden met een subtropisch zwembad. Hiervoor wordt een extra budget van 16 miljoen euro voorzien. Het investeringsbedrag van de tweede fase met het hotel, theaterzaal en subtropisch zwembad loopt nu op tot 27,5 miljoen euro." aldus Steve Van den Kerkhof, Algemeen Directeur van de Plopsa-groep.

Het subtropisch zwembad past perfect binnen het kader van de all-weather bestemming. Het wordt een gethematiseerd zwemparadijs rond de Studio 100-figuren. Dit concept is uniek in de wereld. Op een oppervlakte van ongeveer 3500 m² is er voor elk wat wils: een peuter- en kleuterbad, een 25-meter bad, leuke glijbanen en wellnessvoorzieningen. De capaciteit van het zwembad bedraagt 1.000 personen.


Overeenkomst

"De intentieverklaring tussen de gemeente De Panne en Plopsaland werd door de gemeenteraad unaniem goedgekeurd", aldus burgemeester Butsraen, "nu kunnen we de details uitwerken voor een definitieve en langdurige overeenkomst."

Zowel de bouw als de exploitatie zullen door Plopsaland worden uitgevoerd. De bouw zal medio 2012 starten en zal 24 maanden duren. Plopsaland zal in samenspraak met de gemeente speciale tarieven hanteren voor de inwoners van De Panne. Zo krijgen de inwoners en scholen van De Panne de garantie dat er voor hen steeds plaats zal zijn aan een gunstig tarief.