2011-03-AqualibiOpening

30 maart wordt een historische dag in de geschiedenis van de Europese pretparkwereld: Aqualibi is het allereerste park in Europa dat volledig afgebroken werd om daarna helemaal opnieuw opgebouwd te worden.

Nieuw Aqualibi klaar voor de grote opening

30 maart wordt een historische dag in de geschiedenis van de Europese pretparkwereld: Aqualibi is het allereerste park in Europa dat volledig afgebroken werd om daarna helemaal opnieuw opgebouwd te worden. Aqualibi is 24 jaar geleden ontstaan in Waver (1987) en heeft reeds meer dan 12 miljoen bezoekers ontvangen. Het hele jaar geopend en een constante temperatuur van 29°C maken van Aqualibi de ideale gezinsuitstap bij elk weer.

2011-03-AqualibiOpening-newsNa 500 dagen van sluiting, 11 miljoen euro aan investeringen en een gigantische gedaanteverwisseling is Aqualibi klaar om aan een tweede leven te beginnen. Een volledig nieuw Aqualibi opent volgende woensdag 30 maart de deuren voor het grote publiek, en werd vandaag reeds officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Charles Michel, burgemeester van Waver, en Fibi, zangeres van W.A.B. Hedendaags, ecologisch en vooral familiaal zijn de sleutelwoorden van het nieuwe Aqualibi dat meer comfort en fun zal bieden aan alle bezoekers.

Acht nieuwe glijbanen
Acht nieuwe glijbanen maken hun opwachting in het nieuwe Aqualibi. Onder hen de Bi-Bob, een glijbaan van 140 m. waar bezoekers plaats nemen in rubberen banden voor 2 personen. De Xtreme is een andere opmerkelijke glijbaan waarin snelheden tot 50km/h kunnen behaald worden.
De allerjongsten kunnen 4 nieuwe glijbanen ontdekken in het op hun maat gemaakte "Mini Beach". Dit nieuwe paradijs van 300m², aangekleed als grote rots, biedt uren waterpret voor kinderen. Ze kunnen zich er volledig uitleven op de hangbrug, interactieve waterspelen, speciale watereffecten en een reuze emmer die op de meest onverwachte momenten uitgegoten wordt.
De Rapido, de bekende wild water rivier, werd voor de gelegenheid ook in een nieuw kleedje gestopt maar behoudt alle unieke eigenschappen die deze attractie destijds wereldberoemd maakte.
Bezoekers die op zoek zijn naar rust en ontspanning komen ook volop aan hun trekken in de «Lagoon», een mega bubbelbad in een blauwe oase.


Aqualibi treedt binnen Walibi’s leefwereld

Aqualibi sluit zich aan bij de 4 Europese Walibi parken en de nieuwe muzikale leefwereld van Walibi. De watergeest Fibi, die de stem is van Walibi’s popgroep W.A.B, zal eveneens de ambassadrice van Aqualibi zijn. Met de eerste hit “Hello World” weet zij als geen ander Aqualibi te verwelkomen voor z’n tweede jeugd.


Een nieuw Aqualibi, comfort op maat van families

2011-03-AqualibiOpening-news2Om te voldoen aan alle kwaliteitswensen van de bezoekers, en in het bijzonder de wensen van families, is de indeling van Aqualibi helemaal opnieuw herbekeken. Meer licht, meer plaats en meer comfort. Dit alles is onder andere te merken in de kleedkamers, het onthaal, rustruimtes, restaurant,…
Zo is de oppervlakte van de kleedkamers vergroot, zijn er speciale grote familiekleedkamers voorzien en werd er ook gedacht aan kleedkamers voor mindervaliden. Er zijn zowel gezamelijke als individuele douches voorzien. En wie honger heeft gekregen van alle waterpret kan terecht in het nieuwe restaurant  “Palm Beach Club”.

Voor de decors werd bovendien gekozen voor eigentijdse materialen en zachte kleuren met het oog op het creeëren van een bepaald rustgevend gevoel.


Een nieuw en groener Aqualibi


Het nieuwe Aqualibi is gebouwd met aandacht voor het behoud van het milieu: er is gekozen voor technieken met een duurzame ontwikkeling. Eén van de objectieven van deze heropbouw is het verbruik van energie (water, gas, elektriciteit) met 40% te verminderen en tegelijk ook de uitstoot van CO2 in de atmosfeer te verlagen.
Meerdere maatregelen werden genomen om dit doel te bereiken:
- Een betere isolatie van het gebouw
- Installatie van zonnepanelen om het water van de sanitaire ruimtes en douches op te warmen.
- Spaarlampen
- Regulatiesysteem om de warmte van het water te recupereren om de lucht op te warmen.
- Wijziging van het systeem van waterbeheer om zo minder water te lozen in de riolen.


€ 11.000.000 aan investeringen

Patrick Le Bouill, de algemeen directeur van de Belgische divisie van Compagnie des Alpes, verklaart: “qualibi had de laatste jaren van zijn opening een opmerkelijke prestatie geleverd. Daarom heeft Compagnie des Alpes eind 2008 beslist om 11 miljoen euro te investeren met als doel Aqualibi compleet te vernieuwen. Wij willen onze bezoekers een kwalitatieve unieke ervaring aanbieden, en verder bouwen op het buitengewone positieve imago en het succes dat Aqualibi kent sinds de oprichting in 1987.”

 


2011-03-AqualibiOpening-news1