Lagotronics Projects creëert educatieve beleving

Na het succes in Twente is onlangs een 2e Risk Factory geopend in Venlo: een interactief educatiecentrum voor veiligheidsbewustzijn. Lagotronics Projects is door Veiligheidsregio Noord gevraagd om de beleving van de pre-show en openingsshow van de Risk Factory te verzorgen.

Het educatieve concept is overgewaaid uit Groot- Brittannië. In de Risk Factory leren kinderen hoe ze op een veilige manier kunnen handelen in verschillende onveilige situaties.
Ze beleven de situaties op een realistische manier; dat maakt het extra leerzaam én spannend.
Enkele voorbeelden van de scenario’s zijn brandgevaar, internetgebruik, verkeersveiligheid, groepsdruk, contact met hulpdiensten en het belang van hygiëne. Ze leren en ervaren (on)gezondheid en (on)veiligheid én leren hoe te handelen.

20190726 RiskFactory1200800 1

Levensechte ervaringen veranderen de kijk op risico’s. De gehele show wordt gestuurd door de show control van Lagotronics Projects.
Het eerste gedeelte is een zogenaamde pre-show, en het tweede deel is de openingsshow.
Voor dit project is gebruik gemaakt van onderhoudsvriendelijke laserprojectoren en de nodige audio apparatuur. Om de beleving compleet te maken zijn er RGB LED spots en verschillende special effects toegevoegd.

20190726 RiskFactory1200800 2

Ralf Holzapfel, senior Sales vertegenwoordiger bij Lagotronics Projects: "We zijn erg blij met dit soort projecten. Hiermee laten we zien dat onze producten, naast de grote pretpark attracties, ook perfect aansluiten bij educatieve projecten zoals de Risk Factory! Een ander goed voorbeeld is de VR-experience in het Wereldpaviljoen in Steyl."