Nieuwe speelgoedtentoonstelling

Sinds kort kunnen de bezoekers van het Speelgoedmuseum in Mechelen een nieuwe afdeling ontdekken, waarin de wereld van Playmobil uitgebeeld staat met allerlei herkenbare taferelen en bekende figuurtjes...

20170706 Speelgoed plmb180In het Mechelse Speelgoedmuseum is sinds 29 juni een nieuwe afdeling geopend die draait rond Playmobil: een lachend mondje en twee bolletjes voor de ogen. Dat is de essentie van het Playmobil-figuurtje. Met de figuren ontdekken kinderen de ene leefwereld na de andere. De nieuwe afdeling belicht de geschiedenis van Playmobil (Geobra), de evolutie van de figuurtjes en populairethema’s uit het dagelijks leven (luchthaven, brandweer, zoo, boerderij,…).

Playmobil is sinds 1974 uitgegroeid tot een cultuurfenomeen dat jong en oud fascineert en inspireert. Liefhebbers kunnen hun favorieten (her)ontdekken en het is voor Playmobilverzamelaars dé kans om enkele unieke stukken van Geobra te zien.
Met een zoekopdracht ontdekken de kleine bezoekertjes de nieuwe afdeling.
In de speelhoek kunnen ze volop hun eigen verhalen creëren of een leuk Playmobilfilmpje bekijken. Als grote speler van educatief en degelijk speelgoed, is Playmobil onmisbaar in het museum. Met deze vernieuwing is er opnieuw een volwaardige vertegenwoordiging van Playmobil in het Speelgoedmuseum.

LeenVan Reeth, consumer marketing manager Benelux, licht toe: "Bij PLAYMOBIL draait het sinds het begin om het figuur en de fantasie van de kinderen om die figuren avonturen te laten beleven. En dat kan ver gaan: van hele heldhaftige sprookjesachtige avonturen waarin draken, prinsessen, ridders of piraten de hoofdrol spelen. Maar dat kan evengoed gaan om het naspelen van wat kinderen zelf meemaken in het dagelijkse leven en wat er dan verder nog zou kunnen gebeuren. De figuren zijn in de loop van de jaren steeds realistischer geworden met steeds meer details en de speelwerelden steeds uitgebreider."

20170706 Speelgoed plmb640

Ontdek enkele van de populairste thema’s in de nieuwe Playmobilafdeling in het Speelgoedmuseum.
Meer info op: www.speelgoedmuseum.bespeelgoedmuseum.be