Moederdag, Hoedendag in Kasteeltuinen Arcen!

Rijk gevuld programma op zondag 14 mei

Kasteeltuinen Arcen vormt traditiegetrouw ook dit jaar weer met Moederdag het decor voor een modieuze dag waarin hoeden centraal staan. Diverse activiteiten zorgen op deze feestelijke dag voor een leuke dag uit voor moeders én hun gezin.

20170508 KtArcen Moederdag180Tijdens de mode- en hoedenshow komen creaties voorbij van ontwerpsters Juliette Pijpers en Carina van ´t Hof. Speciaal voor de Moederdag, Hoedendag in Kasteeltuinen Arcen hebben beide ontwerpsters de handen ineengeslagen.

Juliette Pijpers ontwerpt en adviseert in mode al van jongs af aan. Kleding couture, op maat maken is het vakgebied waarmee ze is opgegroeid. Afkomstig uit een ambachtsgezin zijn de technieken van deze branche haar geleerd. Haar passie voor mensen, mode en al het mooie in het leven is de drijvende duurzame kracht van haar huidige ondernemen en is herkenbaar in alle designs die zij vervaardigd. Haar ontwerpen zijn te omschrijven als enerzijds puur, elegant en met kwaliteit in draagstijl en anderzijds des Juliette’s, een romantische joie de vivre stijl. Met haar atelier in Venlo is ze hét adres voor advies op maat als het gaat om mode, imago, dresscodes en stijladvies.
Carina van ´t Hof ontwerpt sinds 1999 vakkundig mooie en stijlvolle hoeden voor dames en heren, voor zowel speciale gelegenheden als dagelijks gebruik in haar eigen atelier, Hoed van ´t Hof in Arcen. Haar ontwerpen werden al gespot op Waregem Koerse in België en het Binnenhof in Den Haag tijdens Prinsjesdag, waar zij tevens werd gevraagd om Limburg te vertegenwoordigen bij het Prinsjes Festival in 2014. Carina, die sinds haar twaalfde al hoeden draagt, leerde op ambachtelijke wijze de kneepjes van het vak van de Amsterdamse ontwerper David Vos en de nestor van de Nederlandse hoedenwereld Marianne Jongkind uit Soest. Haar hoeden worden vervaardigd van vilt, leer of stro en iedere hoed heeft een uniek karakter.
Speciaal voor de Moederdag, Hoedendag in Kasteeltuinen Arcen hebben beide ontwerpsters de handen ineengeslagen om een bijzondere collectie te ontwerpen met als thema: MAMA.
Deze zal op zondag 14 mei driemaal worden geshowd op de hof voor het kasteel. De shows starten om 11:30 uur, 13:30 uur en 16:00 uur. Met slecht weer zal de mode- en hoedenshow plaatsvinden op de Bel-etage van het kasteel.

Singer/songwriter Linda Zijlmans zal voor muzikale ondersteuning zorgen tijdens de shows en o.a. haar nieuwe single Lös of Leefde zingen.

Voor het kasteel zal een kleine markt plaatsvinden waar hoeden, sjaals, tassen, sieraden en andere accessoires te koop zijn. De bloembinders van Kasteeltuinen Arcen zullen ter plekke voor moeders feestelijke rozencorsages maken.
Dames die een hoed dragen terwijl ze Moederdag, Hoedendag bezoeken ontvangen maar liefst 50% korting op de (reguliere) entree!

In de Casa Verde speelt modern dansgezelschap Pium de nieuwe voorstelling ‘LINK’.
‘LINK’ is geïnspireerd op de samensmelting van dans, live muziek en beeld. Dansers, muzikanten en kostuums zijn letterlijk en figuurlijk 'gelinkd' aan elkaar. PIUM wil daarmee aantonen dat kunstdisciplines elkaar sterk zichtbaar- en hoorbaar kunnen beïnvloeden. De muziek wordt gecreëerd en gespeeld door The Men from U.N.C.L.E.
‘LINK’ wordt uitgevoerd onder leiding van choreografe Grace Bellel. De voorstelling kreeg na haar debuut op het Zomerparkfeest in Venlo afgelopen augustus lovende kritieken.

20170508 KtArcen Moederdag640

De voorstelling zal gespeeld worden in de subtropische kas Casa Verde en zal om 14.30 uur starten. De voorstelling duurt een uur. Bezoekers van Kasteeltuinen Arcen kunnen de voorstelling vrij bezoeken, een extra ticket voor deze voorstelling is niet nodig.