Elfia in Kasteeltuinen Arcen

Europa’s grootste fantasy festival

Kasteeltuinen Arcen is op 19 en 20 september het stralende middelpunt van Europa’s grootste fantasy festival: Elfia. Bezoekers wanen zich in vervlogen tijden van Jurassic Park, en genieten van spectaculaire vuurshows. Bezoekers en deelnemers laten hun fantasie de vrije loop. 

20150821 Arcen180Op zaterdag 19 en zondag 20 september staan de kasteelpoorten weer open voor Elfia. Duizenden bezoekers zijn speciaal verkleed. Hier lopen heksen en elfjes hand in hand, kloppen piraten en vampiers elkaar vriendschappelijk op de schouders en genieten ook de andere bezoekers van de prachtig uitgedoste fantasy figuren. Cartoons, filmhelden en sprookjesfiguren, sciencefiction en historische figuren trekken aan de bezoekers voorbij.
Deze ontmoetingen leveren de mooiste foto’s en filmpjes op. Tijdens de traditionele kostuumparade tonen flamboyant uitgedoste bezoekers hun prachtige creaties.

Jurassic Park
De Casa Verde wordt omgetoverd tot Jurassic Park. Bezoekers zien ‘’Dr Hammond’’ en zijn parkmedewerkers.
Ga op de foto met een Jurassic Park Jeep of laat u de stuipen op het lijf jagen door een rondlopende Dinosaurus van 2 meter hoog.

Wereldtoppers bodypainting
Een kleurrijk hoogtepunt is Body Paint Valley.
Wereldtoppers bodypainting toveren hier ware kunstwerken op menselijk ‘canvas’ en creëren een bijzonder tableau vivant. Speciaal is de black light bodypaint die tijdens de magische bodypaint shows getoond wordt.

Cowboy’s en Zombies
Dagelijks is er de spannende cowboy vs zombieshow waarbij bezoekers meegenomen worden naar de tijd van de revolverhelden.
Met diverse special effects, een groots decor en écht authentieke 19e-eeuwse kledij is het een waar Wilde Westen spektakel! Zeker als de Zombies opduiken.

Vuurshow
De eerste dag van Elfia wordt afgesloten met een spectaculaire vuurshow door Oersprong. In een magisch verhaal over de verandering van seizoenen worden (straat)theater, vuur, dans en circus gecombineerd, met de Firebird als finishing touch.

Zelf meedoen
Het is een festival waar bezoekers zelf deel kunnen nemen aan allerlei workshops, zich kunnen laten schminken, de beste verhalenvertellers horen met lezingen over heraldiek, Romeins en Grieks historisch koken en het maken van fantasy films.

20150821 Arcen640

Kom vooral kijken!
Net als andere jaren zullen de bezoekers getrakteerd worden op een kleurrijk meerdaags spektakel. Alle informatie over Elfia is te vinden op www.elfia.com.
Ook de entree-ticketverkoop gaat via deze website. Reguliere voorverkoop kaarten of gratis entreetickets voor Kasteeltuinen Arcen zijn niet geldig tijdens dit evenement. Seizoenskaarten wel.