Hof van Nederland in Madurodam

Jora Vision levert multi-sense experience

Jora Vision helpt Madurodam het ontstaan van Nederland te vertellen: sinds afgelopen zondag kunnen bezoekers van Madurodam het ‘Hof van Nederland’ bezoeken.

20150729 JoraV180Het Nederlandse bedrijf Jora Vision en het Haagse park Madurodam hebben de handen ineengeslagen met als resultaat een multi-zintuigelijke ervaring. Het Hof van Nederland neemt bezoekers mee naar de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572, in Dordrecht. Hier werd de basis gelegd voor het Nederland zoals wij dat nu kennen.
De bezoekers nemen plaats aan een grote vergadertafel waarna er een vier minuten durende show begint waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Door het gebruik van bijzondere projecties en special effects wordt dit belangrijke moment uit de vaderlandse geschiedenis op een indrukwekkende manier verteld. ‘Spannend’, ‘meeslepend’ en ‘onverwacht’ zijn enkele enthousiaste reacties van de eerste bezoekers.

Jora Vision is bij deze experience verantwoordelijk geweest voor het hele concept, inclusief de storytelling, het ontwerp, de art direction en de audio- en visuele content.
"Een kogel die door de ruimte schiet, een kaart die zich op tafel ontvouwd en de Hollandse leeuw die brult in de openhaard. Het is een show waar het een, het ander in werking zet," vertelt Bastiaan de Bruin, Creative Director bij Jora Vision. "Deze experience vertelt op een unieke manier het begin van Nederland en past dan ook goed binnen de wens van Madurodam om steeds meer beleving aan het bestaande park toe te voegen."

20150729 JoraV640

Het Hof van Nederland is op 19 juli officieel geopend.