Chrysantenshow in Arcen

Heilige bloemen in Kasteeltuinen

Chrysanten kleuren de herfst. Zo ook in Kasteeltuinen Arcen waar er van 11 oktober tot en met 2 november een Chrysantenshow te bewonderen is.

20140919-Arcen-festival180In Japan is de chrysant een heilige bloem met een heldenstatus. Het is daar een symbool voor lang leven en staat verder voor nobelheid, trouw en eerlijkheid. Denken we in Europa bij chrysanten aan een makkelijke bloem voor in de vaas, in Kasteeltuinen Arcen is de tijdens een weelderige Chrysantenshow te ontdekken wat er door kwekers uit de hele wereld aan een vormen- en kleurenrijkdom is ontstaan. Chrysanten zijn tegenwoordig het hele jaar door in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar.
Ideaal voor weelderige boeketten en bijzondere bloemcreaties. De mooiste voorbeelden zijn tijdens een speciale Chrysantenshow te zien in Kasteeltuinen Arcen. Een kleurrijk uitstapje en een ideale afsluiting van het Kasteeltuinenseizoen.

Vlammende herfst 
De veelzijdige bloemvormen gecombineerd met de warme goudgele, wijnrode, diep oranje of ook witte en groene tinten maken de chrysant bij uitstek geschikt voor weelderige boeketten en opvallende bloemcreaties. Tijdens de Chrysantenshow in Kasteeltuinen Arcen is die veelzijdigheid zelf te ontdekken. Verspreid door de Kasteeltuinen zijn grote chrysantenarrangementen gemaakt met duizenden bloemen die, gecombineerd met de herfstkleuren van de vaste bomen en struiken, een vlammende herfst laten zien. In het kasteel zijn losse boeketten met chrysanten geplaatst in de gemeubileerde ruimtes, ook zijn diverse kamers door bloemisten omgevormd tot ware bloemkabinetten. Het laat zien waartoe bloemkwekers en arrangeurs in staat zijn met deze even veelkleurige als veelzijdige bloemen.

Gouden bloem
De Latijnse naam Chrysanthemum staat voor ‘’gouden bloem’’ vanwege de gele kleur van de wilde variëteiten. Oorspronkelijk komt de chrysant uit China en Japan maar tegenwoordig is ze wereldwijd een populaire bloem. Er is een grote variatie aan intense kleuren en uiteenlopende bloemvormen beschikbaar. Naast de bekende troschrysant, zijn dat de grote pluischrysanten en de kleinbloemige Santini's: soorten te kust en te keur dus.

20140919-Arcen-festival640

Praktisch
Kasteeltuinen Arcen dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. 
De Chrysantenshow duurt van 11 oktober tot en met 2 november. 
Entree tot de Kasteeltuinen Arcen inclusief Chrysantenshow 15 euro, Jaarkaarthouders hebben gratis entree.