Lente-explosie

De lente is vroeg dit jaar en dus kunnen we al genieten van een rijke voorjaarsbloei. Overal staan de narcissen te knallen, de kersenbloesems zijn begonnen, de acers hebben hun eerste intens gekleurde bladeren en de rozen hebben hun nieuwe scheuten. Dat belooft wat dit voorjaar.

2014-03-21-Arcen180In Kasteeltuinen Arcen is dat heel goed te zien. Vanaf 5 april gaan die weer open De tuinmannen wordt geen minuut rust gegund, want de planten trekken zich niets aan van hun werkplanning.

50.000 bloembollen
Naast de enorme hoeveelheden aan bloembollen die er voorgaande jaren al zijn aangeplant en die mogen verwilderen, is er nu een bijzondere collectie aan toegevoegd. 50.000 extra bloembollen zijn verspreid door de tuinen aangeplant. Het gaat om speciale variëteiten van narcissen, tulpen en fritelarias (kievitseitjes). Het bijzondere materiaal is geleverd door Fluwel.

Bloemtapijten
Vorig jaar is als start van het seizoen een aantal grote bloemtapijten aangelegd. Vrachtwagens vol bolplanten werden leeggereden en het materiaal werd verspreid door de Kasteeltuinen in arrangementen verwerkt. Ook dit jaar zullen weer op diverse plekken bloemtapijten worden neergelegd om op die manier op zoveel mogelijk plekken in de Kasteeltuinen extra kleur te hebben. Het wordt met recht een lente-explosie.

2014-03-21-Arcen420

Foto: Henk Heijligers