Goede nieuwe start Kasteeltuinen Arcen

Bezoekers zeer tevreden

Na een aantal zware jaren opende Kasteeltuinen Arcen, onder de vlag van Stichting het Limburgs Landschap, op 26 april haar poorten. Er werd vooral ingezet op herstel van de oude glorie van de Kasteeltuinen en dat blijkt gelukt.

2013-10-KasteeltArcen180Gasten kunnen weer genieten van een bijzonder fraai bloemen- en plantenpark in een historische omgeving. De continue aanwezigheid van gidsen in het kasteel en het park bleek een succesvolle aanvulling te zijn op de beleving van het park.
De inzet werd door de gasten beloond met een rapportcijfer van een dikke 8! Staat van onderhoud en gastvriendelijkheid van de medewerkers scoorden hoog in een bezoekersenquête en in recensies op bijvoorbeeld Zoover.

Een goede beoordeling door de gasten is ook een basis voor meer bezoekers.
Door het seizoen heen liepen de bezoekersaantallen op en steeds meer mensen vonden de weg terug naar de Kasteeltuinen. Meer dan 2500 mensen kochten een jaarkaart tegenover nog geen 600 abonnementhouders in 2012.
Onder andere door succesvolle edities van de Holland Koi Show in augustus en Elfia in september komt het gastenaantal dit jaar op ruim 80.000. Hoewel dit aantal wat lager is dan bij aanvang van dit seizoen gehoopt, kijkt de organisatie toch tevreden terug. De koers die is ingezet blijkt aan te slaan bij het publiek en dat geeft vertrouwen voor het komende seizoen.

Het Limburgs Landschap is ook blij met het brede draagvlak voor de heropende Kasteeltuinen. De groene vakwereld van kwekers en veredelaars werken weer graag mee om het park te verfraaien en ook de toeristische sector omarmt het project.
Ook zijn er drie werkgroepen met vakmensen die met hart en ziel de thema’s TopTuinen, Flowers & Food en Cultuurhistorie hebben uitgewerkt. Dat is een goede basis om de komende seizoenen nieuwe projecten te ontwikkelen en het publiek steeds weer te verrassen. De komende wintermaanden worden besteed aan verdere renovaties en nieuwe ontwikkelingen in het park. Op dit moment wordt ook de laatste hand gelegd aan de activiteitenkalender voor 2014 met diverse nieuwe evenementen en activiteiten.
Zaterdag 5 april 2014 opent Kasteeltuinen Arcen weer met een Lente-Explosie.
   

2013-10-KasteeltArcen420

Foto: Hans van de Beele