Jora Vision transformeert zwembad

Zwemmen in de sneeuw? Het klinkt een beetje vreemd, maar het is vanaf nu mogelijk in het Nederlandse zwemparadijs Blue Lagoon in Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Deventer.

2012-11-Jora-DeScheg180Het Nederlandse bedrijf Jora Vision, bekend om hun diversiteit aan projecten uit de ontspanningswereld met unieke ideeën en concepten voor thematisering, heeft het zwembad helemaal onder handen genomen en gethematiseerd met IJsland als inspiratie. Zwemmen krijgt nu een totaal andere dimensie. De bezoeker kan vanuit het warme water genieten van een ijscoole beleving met sneeuw, rotsen, Vikingen en nog veel meer.

Sport- en Belevingscentrum De Scheg heeft Jora Vision twee jaar geleden opdracht gegeven om voor zowel de ijsbaan als het zwembad een thema te bedenken, dat integraal uit te werken en tenslotte ook te realiseren. Vorig jaar reeds werd de IJsbaan met succes gethematiseerd. En nu kunnen de bezoekers ook genieten van het vernieuwde zwembad. Twee maanden lang is er met een team van tien mensen aan gewerkt om het zwembad om te toveren in IJslandse sferen.

Het zwemparadijs Blue Lagoon bestaat uit IJslands Badhuis 4-elements, Sky lounge en de glijbaan Northern Light Slide met vele spannende lichteffecten. Jora Vision creërde door middel van spuitbeton, met een vochtbestendige kunstof ondercontructie, allerlei leuke rotsen, kunstbomen, water speelelementen, decor huisjes, bar en nog zoveel meer. Jan Maarten de Raad, Directeur van Jora Vision, is alvast bijzonder tevreden. “Zwemparadijs Blue Lagoon is het eerste zwembad in Nederland met een Winters thema. Het is gewaagd, maar past helemaal in plaatje in combinatie met de IJsbaan. Wie wil er nu niet zwemmen tussen de warme geiserbronnen en de sneeuw?"
   

2012-11-Jora-DeScheg420

  
Jora Vision heeft onder meer creaties staan in De Efteling, Walibi Holland, Walibi Belgium, Futuroscope, Plopsaland De Panne, Tivoli Gardens, en nog veel meer…