Seminar Lidewij Edelkoort & Floriade Fashionshow by Jantaminiau

2012-04-Floriade-fashion

In mei staat Floriade 2012 in het teken van mode. Onderdeel van het thema Fashion is de lezing van trendwatcher Lidewij Edelkoort op donderdag 10 mei en de Floriade Fashionshow op vrijdag 11 mei.

 

Mode centraal tijdens Floriade

2012-04-Floriade-fashion-nieuwsSeminar Li Edelkoort

De internationaal gerenomeerde trendwatcher Lidewij Edelkoort houdt op 10 mei een lezing met als thema ‘A Horticultural View on Fashion’. Een trendverhaal over mode, duurzaamheid en de invloed van bloemen en natuur op mode.
Aan het einde van de lezing is er ruimte voor discussie en eventuele vragen.

 

Floriade Fashion Show

Op vrijdag 11 mei vindt in het Villa Flora Theater de Floriade Fashionshow plaats. Hier worden onder andere de couture stukken ‘Nature Extends’ geshowd.
De Nederlandse designer showt normaal alleen in Parijs, tijdens Haute Couture. Speciaal voor de Floriade showt JANTAMINIAU de 5 unique pieces tijdens een exclusieve show. Daarnaast worden de ontwerpen uit de masterclass* over Design & Duurzaamheid - gegeven aan designstudenten - getoond.

*Masterclass

Floriade Masterclass combineert Duurzaamheid en Design. Jan Taminiau heeft een vijftal couture stukken ontworpen voor de Floriade met het thema ‘NATURE EXTENDS’. We vragen de deelnemende designers een visie te ontwikkelen op dit thema en op het thema duurzaamheid. Vanuit deze eigen visie wordt een ontwerp bedacht en uitgevoerd. De Masterclass bestaat uit 4 inspirerende workshops op verschillende locaties in Nederland en eindigt met een modeshow op 11 mei 2012 op het Floriade terrein tijdens de Floriade Fashionshow. Op het gebied van design worden de studenten geïnspireerd door fashion designer Jan Taminiau en begeleid door Peter Leferink. Begeleiding en expertise over duurzame ontwikkeling en materiaalkeuze wordt aangeboden door Solidaridad, Made By, Textielmuseum Tilburg en Ecological Textiles. Tijdens de Floriade Fashion Show wordt het resultaat van de masterclass getoond.