Floriade 2012

2012-04-Euromaus_Kind

Eens om de tien jaar wordt in Nederland de Floriade georganiseerd, waarbij bloemen, planten, bomen en de natuur centraal staan in verschillende themawerelden. Tot en met 7 oktober kunnen de bezoekers in Venlo terecht om te genieten van deze wereld tuinbouw expo.

 

Europa-Park’s Euromaus op bezoek bij de Floriade

Floriade 2012 is ook voor kinderen leuk en educatief, zeker tijdens de Kids Week van 30 april tot en met 6 mei aanstaande. Er zijn dan extra workshops, voorstellingen en activiteiten.
Ook Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark, verleent hieraan haar medewerking. Op enkele dagen zullen artiesten acte de presence geven en mascotte Euromaus heeft een speurtocht uitgezet waarbij een verblijf in Europa-Park te winnen is. Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark met meer dan 100 attracties en shows. In het themapark van Rust zijn dertien Europese landen tot in de puntjes nagebouwd. Het Duitse toppark verleent met alle plezier haar medewerking aan het ‘groene attractiepark’ dat eens in de tien jaar in Nederland georganiseerd wordt.

2012-04-Floriade2012Op 30 april, Koninginnedag,  zal de Kids Week geopend worden door de koninginnen van de tuinbouw en de bevriende mascottes van Flora en Florian. Euromaus heeft zijn koffer al gepakt en komt ook naar Venlo. Hij zal de hele week in Venlo verblijven en dagelijks de kinderen uitnodigen deel te nemen aan een speurtocht. Op vrijdag en zaterdag zullen de Europa-Park-clowns Alex en Joschi een aantal optredens verzorgen. Deze heren mixen humor met acrobatiek en wonnen daarmee vorig jaar nog een internationale prijs voor kinder-entertainment.

De Kids Week op de Floriade start op 30 april en duurt tot en met 6 mei. De Floriade is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.