Spelebos opent haar deuren

2012-04-Spelebos

Het nationale speelgoedmuseum Spelebos op het museumpark van Bevrijdende Vleugels aan de Sonseweg 39 in Best (nabij Eindhoven) heeft haar deuren geopend! Groot en klein, jong en oud, speelgoed is bestemd voor iedereen.

 

Speelgoedmuseum in Nederland

2012-04-Spelebos-nieuwsHet Spelebos is één groot dorp waarbij alle museumstukken verwerkt zijn in prachtige diorama’s die volledig tot leven komen middels het gebruik van beeld, licht, geluid en beweging! Druk op één van de vele  knoppen en de beren starten met hun berenliedjes en Barbie & Ken worden in de spotlight gezet. In het Spelebos beleeft u het spelen van toen, weer op een nieuwe eigentijdse manier.

U kijkt uw ogen uit door alle beelden, geluiden en bewegingen die u te zien krijgt tijdens een bezoek aan Spelebos. Het Spelebos is een museum waarbij educatie, interactie en speelbeleving centraal staan. Door deze unieke combinatie is een bezoek aan Spelebos zowel zeer vermakelijk als educatief voor jong en oud.

2012-04-Spelebos-BerenIn de collectie van het Spelebos vindt u vele soorten speelgoed waar vroeger mee gespeeld werd zoals bijzondere poppen en beren, sommige meer dan 100 jaar oud, maar ook Barbie, tinnen soldaatjes en oud Hollandse spellen maken deel uit van de riante collectie. Natuurlijk kunnen de kinderen in Spelebos ook zelf spelen met het speelgoed van toen. Alle kinderen kunnen tevens heerlijk schommelen en spelen op alle andere speeltoestellen in de buitenspeeltuin! Bij Spelebos komt iedereen ogen en tijd tekort!

Spelebos is hèt nieuwe nationale Speelgoedmuseum gelegen aan de weg tussen Best en Son op het prachtige terrein Museumpark Best. Spelebos heeft een perfecte ligging tussen de bossen wat het ideaal maakt voor een leuke dag uit. Het Spelebos heeft een ruime parkeergelegenheid voor de deur waar u gratis uw auto kunt parkeren!

Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Naast een bezoek aan het Spelebos is een bezoek aan Museum de Bevrijdende Vleugels zeker aan te raden! Kinderen vanaf 3 jaar betalen voor een bezoek slechts € 5,00. Maak gebruik van een combinatieticket en kinderen betalen slechts € 6,00 voor een bezoek aan Spelebos en een bezoek aan museum Bevrijdende Vleugels!

Kijk voor meer informatie op www.spelebos.nl
 

2012-04-Spelebos-Barbie