Disney Cruise Lines breidt aanbod uit

2011-04-Disney-magic-cruise

Wat vele mensen mogelijk niet weten, is dat de Walt Disney Company naast de vele pretparkresorts ook nog zijn eigen rederij heeft, de Disney Cruise Line. Nu gaat Disney zijn cruiseaanbod uitbreiden door de vloot uit te breiden, en de bestemmingen te herschikken.

Meer mogelijke bestemmingen op Disney Cruises

Wat vele mensen mogelijk niet weten, is dat de Walt Disney Company naast de vele pretparkresorts ook nog zijn eigen rederij heeft, de Disney Cruise Line. Nu gaat Disney zijn cruiseaanbod uitbreiden door de vloot uit te breiden, en de bestemmingen te herschikken. Vanaf volgend jaar doen de schepen van Disney Cruise Lines ook New York, Seattle en Galveston, Texas aan.

Sinds 1998-1999 worden er cruises gemaakt met twee schepen: de Disney Magic en de Disney Wonder.
Het schip Disney Magic vaart momenteel tussen Florida en Spanje maar zal vanaf mei 2012 vanuit New York afvaren. In september verhuist de boot naar Galveston. In het Caraïbisch gebied worden bestemmingen aangedaan zoals Castaway Cay, Key West, de Bahamas, St. Maarten en St. Thomas/St. John (Amerikaanse Maagdeneilanden). Deze boot kan maar liefst 1.754 passagiers vervoeren. Op deze populaire resiroute zal er in 2012 een nieuw schip komen, Disney Fantasy, die zijn thuisbasis in Florida krijgt dus. Hier kunnen 2.500 passagiers aan boord.

Disney Wonder, dat evenveel passagiers kan vervoeren, biedt dan weer reizen aan tussen Alaska en Vancouver. Vanaf volgende zomer zal het tussen Alaska en Seattle varen.

Voor meer informatie over het boeken van cruises algemeen kan men steeds informeren bij goeiweer.be