2010-09-CP_Meanstreak

Een deel van Cedar Point’s grootste houten achtbaan, Mean Streak, vatte eerder deze week vuur, maar een snelle interventie van de brandweerbrigade van Sandusky voorkwam erger. De pompiers van het park zelf waren niet aanwezig omdat het park momenteel gesloten is tijdens de weekdagen.
 

Brandincident aan Mean Streak snel geblust

Een deel van Cedar Point’s grootste houten achtbaan, Mean Streak, vatte eerder deze week vuur, maar een snelle interventie van de brandweerbrigade van Sandusky voorkwam grote schade. De pompiers van het park zelf waren niet aanwezig omdat het park momenteel gesloten is tijdens de weekdagen; in het weekend is het park geopend voor de zogenaamde HalloWeekends.

Het vuur situeerde zich ter hoogte van de tweede heuvel van de houten achtbaan. Er zijn momenteel herstellingswerken aan de gang, waarbij bouten en sommige stukken hout vervangen worden. Een deel van het werk vereist dat metalen bouten afgeslepen worden. Vermoedelijk kwam een verhit metalen deeltje in contact met hout waardoor de brand ontstond. De schade is beperkt gebleven door de snelle tussenkomst van de brandweerbrigade: ter hoogte van de tweede heuvel is er een klein gedeelte van een houten wandelpad afgebrand, maar dat was net één van de zaken die moesten vervangen worden.

Het is reeds het tweede brandincident van het park dit jaar. Eerder ging een dienstengebouw in vlammen op. De oorzaak werd nooit achterhaald, al is het vermoeden groot dat een elektrische kortsluiting de oorzaak was van deze brand in juli.