Ongeval in free fall attractie in Extreme World

2010-08-ExtremeWorld

Kort na een spectaculair ongeval in Extreme World in Wisconsin Dells, wordt officieel gemeld dat het park te koop staat. Eind juli geraakte een 12-jarig meisje ernstig gewond bij een free fall attractie.
 
 

Meisje verongelukt, park staat te koop

Kort na een spectaculair ongeval in Extreme World in Wisconsin Dells, wordt officieel gemeld dat het park te koop staat. Eind juli geraakte een 12-jarig meisje ernstig gewond bij een free fall attractie.

Extreme World dat zichzelf verkoopt als het meest extreme sport park in het Midwesten heeft bekend gemaakt dat op 7 september een openbare verkoop zal plaatsvinden in Sauk County.

De rechter besliste dit reeds einde mei in het voordeel van de Bank van Wisconsin Dells, de schuldeiser. De beschuldigden in dit vonnis waren Anderson Amusements LLC, Extreme World Inc, Big Chief Enterprises Inc, de staat Wisconsin en de VS. Het arrest tegen Anderson Amusements LLC en Extreme World Inc. legde een dwangsom op van maar liefst $2,742,973.

Eigenaar van Extreme World, Bill Anderson, wilde hier niet op ingaan, net als de advocaat van de bank. Het recente ongeval komt hierdoor wel bijzonder ongelegen.

In de vrije val attractie Terminal Velocity, een zgn. SCAD dive, bleek er een probleem te zijn met een veiligheidsnet, die de val moest breken. Dit type attractie is sterk vergelijkbaar met een bungee-sprong, waarbij een persoon op een hoog platform staat, in dit geval zo’n 47m hoog, maar men springt zonder elastiek naar beneden. Men heeft een vrije val van zo’n 33 meter, waarna een (dubbel) veiligheidsnet de springer opvangt en zo de val op een zachte manier breekt, ondermeer dankzij speciale luchtpistons en extra ondersteuningen.

Volgens het politierapport zou het net niet in de juiste positie hebben gehangen, toen het meisje sprong. Volgens getuigen belandde het meisje op de grond en zou ze per helikopter in kritieke toestand zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Ondanks het recente politierapport, zou de attractie toch een keuring van een staatsinspectie een maand eerder succesvol zijn doorlopen.