3 gewonden in Trimpler's Rides

2010-07-TidalWave

Afgelopen week was er een incident in het pretpark Trimper’s Rides toen een kabel van de boomerangcoaster Tidal Wave afbrak en hierbij drie jonge tieners verwondde. Na verzorging in het ziekenhuis konden ze alweer naar huis.
 

Kabel breekt in boomerang coaster en verwondt drie mensen

Afgelopen week was er een incident in het pretpark Trimper’s Rides toen een kabel van de boomerangcoaster Tidal Wave afbrak en hierbij drie jonge mensen verwondde.

Tidal Wave is wat men in het jargon een boomerang coaster noemt. Deze achtbaan is één van de meest verkochte Vekoma achtbanen ter wereld. In België bijvoorbeeld is zo’n achtbaan te vinden in Bellewaerde Park (Boomerang) of in Walibi Belgium (Cobra). Bij het omhoog takelen vanuit het station moet de kabel het hebben begeven, en is gesprongen. Drie jonge tieners, tussen 10 en 15 jaar oud, moesten even naar het ziekenhuis voor verzorging, maar al bij al viel de schade best mee. Zij zaten niet op de attractie, maar waren naar de attractie aan het kijken toen het gebeurde. Dit geeft aan dat de veiligheid op de coaster prima werkte, want niemand in de attractie zelf heeft enige wonde opgelopen.

De attractie is momenteel gesloten, en wordt momenteel onderzocht door inspecteurs van the Maryland Department of Labor & Licensing, in het bijzijn van een ingenieur van Vekoma. Trimpler’s Rides is een bescheiden park in Ocean City, Maryland.