Dode en 3 zwaargewonden in Tibidabo


Zwart weekend voor pretpark in Barcelona

Afgelopen weekend zijn er helaas slachtoffers gevallen in het Spaanse attractiepark Tibidabo, het enig overblijvende pretpark in Barcelona. De trieste balans: één dode en drie gewonden.

Het trieste ongeval deed zich voor bij de slingerattractie El PndØl, een spectaculaire attractie, waarbij een slingerarm 38m hoog wordt gehesen om dan door middel van de zwaartekracht te slingeren. Hierdoor bereik je in 2,8 seconden een snelheid van 100 km/u. In totaal kunnen vier mensen plaats nemen in de attractie.

De burgemeester van Barcelona informeerde de pers dat de 25-ton wegende arm van de attractie afbrak, toen vier jongeren er in zaten. Voor een 15-jarig meisje kwam alle hulp te laat: zij overleed in de attractie. Reddingswerkers moesten haar lichaam weghalen. Twee andere 15-jarige meisjes en een ander kind raakten gewond.

Op het moment van het ongeval waren zo’n 4.000 bezoekers op het park aanwezig. Naast het overleden meisje en drie gewonden leeftijdgenoten, moesten ook nog enkele andere bezoekers door het ambulancepersoneel geholpen worden, veelal vanwege de schrik. Het overleden meisje is het eerste dodelijk slachtoffer sinds het pretpark 110 jaar geleden openging voor het publiek
Het Catalaanse attractiepark zal zeker zondag en misschien wel langer gesloten blijven.