Achtbaan-ongeval leidt tot sluiting Terra Encantada

Park moet deuren sluiten wegens slecht onderhoud

Op 19 juni viel een 61-jarige vrouw in het Braziliaanse pretpark Terra Encantada in Rio De Janeiro uit één van de achtbanen, Monte Aurora. De vrouw overleed aan haar verwondingen. Het slachtoffer zat naast haar dochter toen plots de beugel openbrak en de vrouw meer dan 10 meter naar beneden te pletter sloeg.

De autoriteiten besloten om niet alleen de attractie te sluiten, maar ook het ganse park voor onbepaalde tijd tot het park volledig geïnspecteerd was en het onderzoek afgerond. Het park probeerde te zinspelen op het feit dat de vrouw onwel werd en daardoor uit het treintje zou zijn gevallen, maar de onderzoekers spreken dit tegen omdat de beugels zodanig zijn ontworpen dat dit onmogelijk is, zelfs wanneer een passagier bewusteloos zou zijn gevallen.

Ondertussen werd de operational director Marcus Vinícius dos Santos en de verantwoordelijke onderhoudsingenieur Arlen Simplício aangehouden wegens nalatigheid met dood tot gevolg. Men kwam tot dit besluit na getuigenissen van onder meer een operator, die het park een gebrek aan onderhoud aanwreef. Het onderzoek wees bovendien uit dat het park in een erbarmelijke staat verkeerde, en dat er nauwelijks onderhoud aan de attracties was uitgevoerd.
De attractie-bediende werd vrijgesproken: onderzoek wees uit dat de operator de beugel sloot zoals voorgeschreven is, maar dat het sluitingsmechanisme niet meer functioneerde.