Incident Mumbo Jumbo

Steilste coaster ter wereld blijft hangen

Twee pretparkbezoekers kregen ongewild meer sensatie dan ze wilden toen ze een ritje maakten met de "Mumbo Jumbo", ‘s werelds steilste achtbaan. Ze kwamen namelijk ondersteboven vast te zitten op zo’n 15 meter boven de grond.

De "Mumbo Jumbo" is een spectaculaire achtbaan in het Britse pretpark Flamingo Land in North Yorkshire. De stalen achtbaan werd in juli vorig jaar geopend en wordt door het Guinness Book of Records erkend als de steilste achtbaan ter wereld.

Een wagentje brengt je 30 meter hoog om vervolgens een duik te maken van 112 graden. Passagiers ervaren daardoor een g-kracht die te vergelijken is met die van gevechtspiloten. Maar gisteren liep het fout met de hypermoderne attractie, want een wagentje kwam vast te zitten op zo’n 15 meter boven de grond. Tot overmaat van ramp hing het karretje ondersteboven.

Zo duurde de rit voor de twee onfortuinlijke inzittenden heel wat langer dan de voorziene duur van een ritje, namelijk 1 minuut en 15 seconden. Pas na 20 minuten konden de waaghalzen door medewerkers van het pretpark worden bevrijd uit hun benarde positie. Ze kwamen er met de schrik van af.