Afhandeling proces Kings Island


Incident Son of Beast 2006 nu in de rechtbank

Momenteel is de rechtzaak tegen Kings Island op gang getrokken naar aanleiding van een incident op Son of Beast op 6 juli 2006. Om 16:45 lokale tijd ontstond een oneffenheid op de baan door een scheur in het hout, waardoor de G-krachten naar verluid opliepen tot 10G (het dubbele van het toegelaten aantal G-krachten). Hierdoor raakten 27 bezoekers gewond, met verwondingen aan rug, nek of borst. Ondanks de ernst van de verwondingen, was niemand levensgevaarlijk gewond geraakt. De achtbaan werd voor onbepaalde tijd gesloten: het park deed enkele herstellingen aan de baan maar de staat van Ohio eiste intensieve testen alvorens de baan mocht heropend worden. Hierdoor zou Son of Beast niet heropenen voor seizoen 2007.

De advocaten van Kings Island hebben in de rechtbank reeds toegegeven dat er wel degelijk een defect was aan Son of Beast, waardoor 27 mensen moesten opgenomen worden in het ziekenhuis, wel betwisten ze de ernst van sommige schadeclaims die ze hebben ontvangen. De meeste schadegevallen werden reeds afgehandeld in de minne. Toch staat nog 1 klacht open van Jennifer Wright die blijkbaar voor de rest van haar leven gehandicapt zou zijn, door permanente schade aan haar heup. Haar advocaat pleit voor een grote schadevergoeding voor permanente schade. De jury heeft ondertussen al de getuigenis van haar voormalige vriend aanhoord, Eric Witsow, die op de bewuste dag naast haar zat. Blijkbaar op de plaats van de ramp heeft de knik de beugel volledig in de schoot van Wright geduwd waardoor ze het uitschreeuwde van de pijn. "Overal waren de mensen aan het schreeuwen voor hulp," aldus Witsow. "Het was een complete chaos."

De advocaat van Kings Island, Harry "Chip" Finke, ontkent zeker niet dat de vrouw een blessure heft opgelopen, maar hij beloofde aan te tonen via videobeelden van een privédetective dat de vrouw blijkbaar pijnloos kan rondstappen en de benen kan strekken, in tegenstelling tot wat ze in de rechtbank probeert te beweren.

De advocaat pleit dan ook om een terechte schadevergoeding te betalen die overeenstemt met de pijn die ze heeft moeten doorstaan.

Son of Beast staat bekend als een bijzonder intense en ruwe achtbaan. Het was ’s werelds eerste en enige houten rollercoaster met een looping. Begin december 2006 werd de looping echter verwijderd, waardoor lichtere treinen konden ingezet worden. De looping werd vervangen door een recht stuk baan in gelegd. De nieuwe treinen zijn tweedehands treinen van Gerstlauer die afkomstig zijn van de inmiddels gesloopte achtbaan Hurricane uit Myrtle Beach Pavilion.