Green Lantern heropent

Achtbaan in Australië terug open na incident maart

Mid December heropende de Green Lantern roller coaster in het Australische Warner Bros. Movie World. De achtbaan lag 9 maanden stil na een incident in maart.

20151217 MPA GreenLantern180Eén van de achtbaankarretjes van de intense Green Lantern roller coaster ontspoorde gedeeltelijk tijdens de rit, waardoor het karretje slechts deels op de sporen stond. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.

Onderzoek wees uit dat de ontsporing een gevolg was van een bout in het wielsysteem dat stuk was gebroken. Er werden meteen veiligheidsvoorzieningen getroffen door het ontwerp te herzien en extra bouten toe te voegen in het wielsysteem. Ook werd de ondersteuning van de achtbaantrein verstevigd.

Na de aanpassingen heeft Movie World aan de Gold Coaster besloten om extra onafhankelijke engineering testen te laten uitvoeren. De afgelopen maanden volgden heel wat betrouwbaarheidstesten van de achtbaan.

De achtbaan is een zogenaamde El Loco van S&S, een Amerikaanse fabrikant, die vooral bekend is van zijn toren attracties en de geflopte achtbaan in Ring Werk op de Nurburgring. Dit type achtbaan is in Europa ook terug te vinden in Flamingo Land (VK) en Fraispertuis City (FR)

20151217 MPA GreenLantern640