Tienjarig meisje overleden na achtbaanritje

Dodelijk incident in Six Flags Magic Mountain

Een tienjarig meisje verloor het bewustzijn tijdens een ritje op de legendarische Revolution achtbaan in Six Flags Magic Mountain. Ze werd nog overgebracht per helicopter naar Northridge Hospital Medical Center en later naar Cedars-Sinai, maar overleed alsnog een dag later.

20150616 SFMM Revo180Een onderzoek in het park stelde alvast dat Revolution veilig geacht wordt. Deze 40 jaar oude achtbaan was de allereerste looping-achtbaan ter wereld en was meermaals het decor van een film.
De exacte doodsoorzaak van het meisje, Jasmine, zal men wellicht nooit helemaal achterhalen, vermits de ouders een autopsie weigeren, omwille van hun religieuze overtuiging. Er was geen voorkennis van enige medische problemen bij het kind.

Revolution is ondertussen terug open gesteld voor het publiek.
Deze achtbaan is een echte klassieker. Revoltion opende in augustus 1976, en was de eerste "moderne" achtbaan met een looping element. Deze rollercoaster werd ontworpen en gebouwd door Schwarzkopf en trekt best veel G-krachten. Ook Looping Star die verwijderd werd uit Bobbejaanland was van deze fabrikant afkomstig.

20150616 SFMM Revo640