Ongeval nieuwe attractie Europa-Park

Arthur - Im Königreich der Minimoys bijna open toch

Tijdens testritten van de nieuwe vlaggenschip-attractie „Arthur - Im Königreich der Minimoys“ werd een 35-jarige werknemer geraakt door de trein en overleed later aan zijn verwondingen.

20140610-EP-ArthurOngeval180De technisch hoogstaande attractie „Arthur - Im Königreich der Minimoys“ lijkt wel gedoemd. Allereerst zijn er de vertragingen om de attractie te kunnen openen voor het publiek, omwille van de enorme complexiteit die deze intrigerende attractie met zich meebrengt. Deze achtbaan maakt geen gebruik van de zwaartekracht, zoals de meeste rollercoasters, maar maakt gebruik van een elektronisch systeem. De gondels van de hangende trein kunnen afzonderlijk zwenken.
Daar bovenop gebeurde het spijtige ongeval waarbij twee werknemers betrokken waren. Zij waren aan het werk op het platform in het buitengedeelte van de attractie en hadden wellicht het sein niet gehoord dat de trein vertrok voor een proefrit. Al is er geen officieel statement van het park, zolang het politie-onderzoek niet afgerond is. Feit is dat één van de werknemers enkele uren na aankomst in het ziekenhuis van Freiburg overleed aan de opgelopen verwondingen aan zijn hoofd.

De vraag is in hoeverre dit spijtige incident de opening verder zou uitstellen. Het Duitse toppark gaat er prat op dat het elk jaar een nieuwe attractie weet voor te stellen bij het begin van het jaar. Deze attractie is één van de grootste investeringen tot op heden: deze darkride-rollercoaster van Mack Rides kost zo’n slordige 20 miljoen Euro.

20140610-EP-ArthurOngeval640