Dode bij ongeval reuzenrad in Dubai

Afgebroken metalen bar heeft grote gevolgen

In de Verenigde Arabische Emiraten is op een grootse kermis een slachtoffer gevallen toen een metalen bar van een reuzenrad afbrak en terecht kwam op de schedel van de man.

2013-01-Dubai-GreyWheel180Het slachtoffer, Abdullah Mohammad Al Habsi, was aan het wachten op zijn kinderen die net een rondje maakten op het reuzenrad Freij World Wheel in Global Village, een tijdelijk pretpark in Dubai. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Het tragische ongeval gebeurde op 17 januari. Sindsdien is een onderzoek geopend naar het incident. Het kermisbedrijf achter Global Village heeft alvast alle medewerking toegezegd om te achterhalen wat de reden van ongeval was. Ondertussen werden wel drie mensen van Freij Entertainment International opgepakt.

Helaas gebeuren ongevallen nog veel te vaak. Ook bij een reuzenrad, waar vaak toch onvoorzichtigheid van de bezoeker aan de oorsprong ligt van een incident. Het meest bizarre ongeval dateert van 2011 toen een vliegtuigje in Australië een reuzenrad ramde…
   

2013-01-Dubai-GreyWheel420