Werknemer the Scat dood

Dodelijk ongeval op Amerikaanse kermis

Op een kermis aan New York's Long Island, het zogenaamde Mother Cabrini Feast, is een 22-jarige werknemer van de kermisattractie the Scat dodelijk gewond geraakt…

2012-09-OngevalKermisNY180De jonge man, Michael Austin, was nog maar enkele weken aan de slag voor attractie-eigenaar Zorlenzan Amusements. Blijkbaar begaf Austin zich onderaan het platform van de attractie om de muziek van de attractie te veranderen, toen hij knock-out werd geslagen door één van de rondtollende korven. Hij werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis, maar het mocht helaas niet baten; hij bezweek aan zijn verwondingen.

Volgens de veiligheidsprocedures moet men als operator wachten tot de attractie volledig tot stilstand is gekomen. Het is niet duidelijk waarom de bediende deze actie ondernam tijdens de rit. Op het moment van het ongeval waren 16 mensen aan boord van de attractie. Niemand anders geraakte gewond.

De Scat is een kermisattractie die bestaat uit twee tollende “korven” die gemonteerd staan op twee roterende armen. De attractie is reeds in gebruik sinds 1972. De inspecteurs van de State Labor Department hebben meteen na het ongeval een onderzoek ingesteld naar de attractie, maar die werd goed bevonden.