Incident in Six Flags Discovery Kingdom

De nieuwe Superman Ultimate Flight roller coaster in Six Flags Discovery Kingdom raakte geblokkeerd op de top, waardoor zo’n 12 mensen vastzaten voor maar liefst 2 uur, alvorens ze in veiligheid warden teruggebracht.
   

2012-07-SupermanStuck420

     
De nieuwe achtbaan opende een maand geleden op 30 juni en is de eerste nieuwe achtbaan in Six Flags Discovery Kingdom sinds lange tijd. Deze compacte achtbaan is een zogenaamde launched coaster, ontworpen en gebouwd door het Amerikaanse Premier Rides. De achtbaantrein bestaat uit twee karretjes, waarin telkens 6 personen kunnen plaats nemen.

De trein raakte geblokkeerd op het hoogste punt van de attractie, dit is net na het vertikaal gedraaide achtbaangedeelte (net na de lancering), waardoor de bezoekers gelukkig in een relatief normale positie geblokkeerd zaten. Het duurde vrij lang alvorens de bezoekers effectief konden geëvacueerd worden. Omdat het vrij warm was, werden de bezoekers al snel geholpen met enkele flesjes water. Op dit moment is er nog geen verklaring vrijgegeven wat de oorzaak van het incident was.

UPDATE (8 augustus):
Het incident waarbij enkele bezoekers van Six Flags Discovery Kingdom in Vallejo vastzaten in de nieuwe Superman Ultimate Flight was te wijten aan een tekort aan vermogen naar het lanceermechanisme toe. Het probleem is ondertussen rechtgezet.