Dode in La Ronde

 

Werknemer dodelijk verwond door achtbaan

In het Canadese pretpark La Ronde, nabij Montreal, overleed een werknemer van het park aan zijn verwondingen nadat hij was geraakt door een voorbij rijdende achtbaantrein. De achtbaan in kwestie was The Vampire, een inverted rollercoaster (zogenaamde Batman model) van het Zwitserse achtbaan bedrijf Bolliger & Mabillard.

De 67-jarige werknemer werd meteen dood verklaard. Er werd geen enkele poging ondernomen om de man te reanimeren, omwille van de serieuze verwondingen die de man in zijn gezicht had opgelopen. De ambulanciers moesten wel verschillende mensen opvangen die in shock waren.

Een onderzoek werd ingesteld naar de omstandigheden van het ongeval. Het bleek dat de werknemer de richtlijnen om een “verboden” gebied te betreden niet had opgevolgd. De achtbaanoperatoren waren alvast niet op de hoogte van zijn aanwezigheid in die zone, die volledig afgesloten is. De politie sluit een zelfmoord alvast niet uit.

Het park heeft zelf een officiële verklaring rondgestuurd. Daarin stond niet meteen een uitleg over de omstandigheden van het ongeval. Wel drukte het park zijn medeleven uit naar de familie van de man.

The Vampire is één van de topattracties in het park, en tevens één van de meest extreme. Zolang het onderzoek niet is afgerond, zal de achtbaan gesloten blijven voor de bezoekers. Het park zelf blijft toegankelijk voor het publiek.
  

2012-07-LaRonde420