Incident in Santa's Village

 

Autistisch jongetje gewond bij evacuatie

Afgelopen vrijdag vond een jammerlijk ongeval plaats in het Canadese Santa’s Village in Bracebridge, Ontario. In dit pretpark waarbij de Kerstman centraal staat, raakte een twaalfjarige autistische jongen van de Muskoka Falls Public School gewond tijdens een evacuatie uit de achtbaan Roller Coaster, die was stilgevallen omwille van een electriciteitspanne. Roller Coaster is een zogenaamde powered coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla. Wanneer de stroom uitvalt, dan komt de motor van de achtbaantrein ook stil te vallen, en bolt de trein gewoon naar het laagst gelegen punt op dat deel van het traject.

2012-06-santavillage180Dit was ook het geval bij Roller Coaster. Er werd overgegaan tot de evacuatieprocedures: de passagiers worden uit de trein naar de dichtstbijzijnde ladders gevoerd. Wellicht omwille van de uitzonderlijke situatie, kreeg de jongen een paniekaanval. Noch de begeleider van de jongen, noch het parkpersoneel slaagden erin om de hysterische jongen te kalmeren. Hij forceerde de beugel om zo uit de achtbaantrein te kunnen springen. Hierbij bezeerde hij zich aan zijn arm en been. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht waar een gebroken arm werd vastgesteld.

Het park contacteerde meteen the Technical Standards & Safety Authority zoals hun veiligheidsvoorschriften ook voorschrijven, en zij voerden een onderzoek uit naar de veiligheid van de attractie. De attractie is mechanisch in orde en operationeel veilig. Daarom mag de achtbaan heropend worden. De oorzaak van het incident werd vastgelegd als een persoonlijke actie van de bezoeker.

Roller Coaster werd mid jaren 80 geopend in het Canadese pretpark Santa’s Village. Een ritje zit er zo uit: