Meisje overleden na val uit freefall toren in Brazilië

2012-02-HopiHariOngeval

In het Braziliaanse pretpark Hopi Hari in São Paulo is een meisje van 14 jaar oud uit een vrije-val-toren, La Tour Eiffel, gevallen en overleden aan haar verwondingen.

 

La Tour Eiffel gesloten na dodelijk ongeval

2012-02-HopiHariOngeval-nieuwsLa Tour Eiffel is een zogenaamde Giant Drop Tower van 70 meter hoog van de Zwitserse fabrikant Intamin. De attractie is vergelijkbaar met Dalton Terror in Walibi Belgium.

Wat de oorzaak is van het ongeval is niet duidelijk, maar tijdens de vrije val zou het meisje op 20 meter hoogte uit haar stoel zijn gevallen. Het lijkt er op dat tijdens het afremmen van de val de beugel is opengegaan, waardoor het slachtoffer uit haar stoel gleed en te pletter sloeg tegen de grond. Ze liep een hoofdtrauma op met een hartstilstand als gevolg. Ze werd nog overgebracht naar het lokale ziekenhuis in Jindiaí maar het mocht niet meer baten. De attractie werd gesloten voor verder onderzoek.

In 1999 was er op eenzelfde type van attractie een gelijkaardig ongeval toen een twaalfjarige jongen om het leven kwam in het Californische Paramount's Great America. De oorzaak van dat ongeval werd nooit met zekerheid vastgesteld.