Vliegtuig boort zich in reuzenrad

2011-10-OngevalVliegtuig

Een bijzonder vreemd ongeval is al bij al goed afgelopen. In het Australische Old Bar is immers een sportvliegtuigje in een reuzenrad gevlogen. Niemand raakte gewond.

 

Ongeval loopt goed af...

In het kustdorpje Old Bar in Australië keken de mensen vreemd op toen ze een vliegtuigje in het reuzenrad van de lokale kermis zagen vliegen. Als bij wonder geraakte niemand gewond: vier mensen moesten wel op spectaculaire wijze uit hun benarde situatie gered worden. In de eerste plaats de 53-jarige piloot en een 32-jarige passagier van het vliegtuigje, maar ook twee kinderen die vlakbij in een gondel zaten en de schrik van hun leven hebben beleefd. De jongste slachtoffers werden na anderhalf uur in veiligheid gebracht, de inzittenden van het vliegtuigje moesten in totaal drie uur wachten.

Het reuzenrad stond niet ver van de luchthaven waar het vliegtuigje net was opgestegen. Bij de crash raakte het vliegtuig helemaal verstrikt in het rad. Enkele momenten eerder was het reuzenrad helemaal met kinderen gevuld, dus hier is een groot drama vermeden…