2011-09-HKAccident

De populaire achtbaan Wild West Mine Train in Ocean Park in Hong Kong zal voor onbepaalde tijd niet meer uitrijden, omwille van een ongeval waarbij twee coastertreinen in botsing kwamen met elkaar. Gelukkig vielen er geen gewonden.

 

Ongeval op Wild West Mine Train

23 bezoekers van het themapark waren aan het genieten van een achtbaanritje, toen de achtbaantrein zich begaf naar het uitstapplatform. Daar ramde de trein de voorgaande trein die gelukkig op dat moment leeg was, omdat de mensen nog moesten instappen. Omdat de achtbaan en het platform gebouwd is op een heuvel, moesten er allerlei ladders aan te pas komen om de mensen veilig te laten evacuëren.

Het park beval meteen een onderzoek aan. Het is het eerste incident met de achtbaan, die 11 jaar oud is. De achtbaan bevat allerlei automatische elektronische systemen om zo de veiligheid te kunnen garanderen. Het park is héél bezorgd om het voorval, en zal de attractie gesloten houden totdat het onderzoek helemaal afgerond is. Vorig jaar was er een incident op een andere attractie, Ocean Express, waarbij 7 mensen verwondingen opliepen.

De Wild West Mine Ride is een achtbaan van Zamperla, een Italiaanse attractie-bouwer. Het bedrijf heeft geen andere attractie in het park staan.